Кишинів розглядає можливість вступу країни до НАТО

22 января 2023

В уряді Молдови на тлі повномасштабної війни в Україні обговорюють можливість відійти від нейтрального статусу та вступити до НАТО. Про це, у п'ятницю, 20 січня, із посиланням на заяву президента Молдови Майю Санду, пише Politico.
 
"Зараз йде серйозна дискусія про нашу здатність захистити себе, чи зможемо ми зробити це самі, чи маємо стати частиною більшого альянсу. І якщо ми, як держава, дійдемо висновку, що нам потрібно змінити нейтралітет, це має статися через демократичний процес", - пояснила президент Молдови.
 

Вона наголосила, що зміцнення Кишиневом власної оборони, всупереч утвердженню Росії, не є провокаціями - зокрема й проти невизнаного Придністров'я.
 
"Молдова - мирна країна. Це не Молдова розпочала війну проти своїх сусідів. Російській пропаганді вдалося переконати частину населення, що нейтралітет означає, що вам не потрібно інвестувати в оборонний сектор, що нейтралітет означає, що ви нічого не робите і не маєте можливості захистити себе, а це неправильно", - зазначила президент.
 

Санду зазначила, що Молдова залишається дуже вразливою до російської гібридної війни через пропаганду та дезінформацію, яка поширюється на її території та зазначила, що саме завдяки мужності та стійкості українців її країна не зіткнулася з реальними військовими загрозами.
 
"Ми зіткнулися з цілою низкою ризиків, але жоден із них не йде ні в яке порівняння із ситуацією в Україні та з ціною, яку платять українці", - зазначила лідер Молдови.
 
Раніше Молдова офіційно попросила у країн-союзників поставити системи протиповітряної оборони (ППО).
 
У Фінляндії вважають, що Росія не напала б, якби Україна була в НАТО. 

korrespondent.net

Хочешь узнать больше - читай отзывы

 

← Вернуться на предыдущую страницу

Читайте также:

Коли потрібен осушувач повітря та які принципи вибору? 24 апреля 2024

Занадто вологе повітря може бути не менш шкідливим, ніж сильно сухе. Це стосується не тільки людського здоров’я, а й житлових або торгівельних приміщень

Олена Кравець поділилася результатом нової зйомки 24 апреля 2024

Колишня зірка Студії "Квартал 95" Олена Кравець, яка доволі рідко постить у соцмережах фото себе, поділилася результатом нової зйомки.

У ЄС почали розслідування через програму TikTok Lite — вона може викликати звикання 24 апреля 2024

У ЄС почали розслідування через програму TikTok Lite — вона може викликати звикання

 

Вас могут заинтересовать эти отзывы

"ЛЕО-БУС" 5.0
"ЛЕО-БУС"

Отзывов: 1

Каталог отзывов





×

Выберите область поиска

  • Авто
  • Одяг / аксесуари
  • Роботодавці
  • Інше