Китай на замовлення РФ створює дрон - Bloomberg

4 июля 2024

Китайські та російські компанії разом розробляють ударний безпілотник, схожий на іранський дрон-камікадзе Shahed. Про це у вівторок, 2 липня, повідомляє агентство Bloomberg з посиланням на власні джерела в ЄС. 

За даними агентства, у 2023 році компанії з РФ і КНР провели переговори щодо копіювання і випуску копії іранського безпілотника Shahed на території КНР. А цього року вже почали тестування версії перед відправкою до Росії.

У Європі вважають, що надання Росії цих БпЛА для цілей нападу перетне межу летальної допомоги, проти якої китайських офіційних осіб неодноразово застерігав Захід. Там же вказують, що Китай нині вагається, чи відправляти до Росії цілі безпілотники, чи ж частинами, які можна зібрати на місці. 

"Захід непокоїть те, що Китай може виробляти один безпілотник, подібний до Shahed, набагато швидше, ніж Іран або Росія", - вказує видання. 

Офіційні особи не ідентифікували цей дрон, але китайські оборонні веб-сайти та кілька ЗМІ повідомили, що країна розробляє ударний безпілотник-камікадзе під назвою Sunflower 200, який за зовнішнім виглядом схожий на іранський дрон Shahed 136.

Раніше Bloomberg News повідомило, що Китай надає Росії супутникові зображення для військових цілей, мікроелектроніку та верстати для танків, а також низку технологій, які використовуються у зброї або потрібні для її виробництва.

Раніше Сі Цзіньпін заявив, що Китай шукатиме врегулювання "кризи в Україні" (так китайські високопосадовці називають війну Росії проти України - ред.) у власний спосіб.

16-17 травня Путін перебував з візитом у Китаї. За підсумками переговорів Сі й Путін оголосили, що посилять співпрацю в оборонній сфері, а також заявили про спільність позицій в "українському питанні".

Новини від Корреспондент.net в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/korrespondentnet та WhatsApp

korrespondent.net

Хочешь узнать больше - читай отзывы

← Вернуться на предыдущую страницу

Читайте также:

Каменських у лосинах і на високих підборах показалася за танцями 6 июля 2024

Настя Каменських показалася за танцями і розказала про їхню роль у своєму житті

Під Києвом внаслідок пожежі загинула жінка та постраждав чоловік 6 июля 2024

Під Києвом внаслідок пожежі загинула жінка та постраждав чоловік. Подробиці трагедії Причину виникнення вогню встановлять правоохоронці

Київські митники виявили у посилці з Перу майже 2 кг "напою шаманів" з психотропним ефектом 6 июля 2024

Має психотропний ефект: Київські митники виявили у посилці з Перу майже 2 кг "напою шаманів". Фото За цим фактом відкрито кримінальне провадження

 

Вас могут заинтересовать эти отзывы

Massagist 4.6
Massagist

Отзывов: 1

Budegarno - салон краси 0.4
Budegarno - салон краси

Отзывов: 1

Каталог отзывов





×

Выберите область поиска

  • Авто
  • Одяг / аксесуари
  • Роботодавці
  • Інше