Китай та РФ вперше провели спільне патрулювання в Арктиці

2 октября 2024

Китайські кораблі берегової охорони вперше увійшли в Північний Льодовитий океан, патрулюючи води спільно з російськими кораблями під час місії, яка підкреслила зростання співпраці між Пекіном і Москвою в регіоні. Про це пише Bloombergу середу, 2 жовтня.

Рейд відбувся під час національного свята Китаю. Попри те, що Росія поки офіційно не визнала це, берегова охорона США поінформувала, що 29 вересня було помічено два російські кораблі і два китайські судна, що проходять через Берингове море, яке відокремлює Росію від Аляски.

Берегова охорона Китаю в окремій заяві повідомила, що операція розширила діапазон її навігаційного діапазону, перевірила "здатність судів виконувати місії у незнайомих водах та надала потужну підтримку активній участі у міжнародному та регіональному управлінні океаном".

Оскільки глобальне потепління розтоплює арктичні льоди, відкриваються судноплавні шляхи, які можуть скоротити час між Європою та Азією. Китай, який не має арктичного узбережжя, відносить цей регіон до "нових рубежів", де він бачить можливості для майбутнього впливу, поряд з морем, космічним простором, кіберпростором та штучним інтелектом.

Спільне патрулювання також символізує тісніші зв'язки між Пекіном і Москвою та їх зростаючий інтерес до Арктики. Їхні стосунки змінилися після вторгнення Кремля в Україну в 2022 році, що зробило Росію все більш залежною від китайського фінансування арктичних проектів. Китаю, своєю чергою, потрібна Росія для доступу до холодних просторів, які покривають Землю.

Нагадаємо, нещодавно китайська армія вперше в історії вивела в море одночасно всі свої авіаносці.

Новини від Корреспондент.net в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/korrespondentnet та WhatsApp

korrespondent.net

Хочешь узнать больше - читай отзывы

← Вернуться на предыдущую страницу

Читайте также:

Росія нарощує оборонні споруди коло Керченського мосту - ЗМІ 2 октября 2024

Росія ще на початку травня почала розміщувати баржі на південній стороні мосту, щоб захистити конструкцію.

Віталій Козловський розкрив, де служить з весни цього року та які завдання перед ним поставило командування 2 октября 2024

Віталій Козловський розкрив, де служить з весни цього року та які завдання перед ним поставило командування Співак закликав допомагати військовим

Мірошниченко з прийомною донею влаштували йогу посеред кімнати 2 октября 2024

Адвокатка й багатодітна мама Інна Мірошниченко у своєму Instagram часто демонструє сімейне життя. Вкотре вона поділилася фрагментом буднів із дітьми у сторіс.

 

Вас могут заинтересовать эти отзывы

FitCurves 0.4
FitCurves

Отзывов: 1

FitCurves 5.0
FitCurves

Отзывов: 1

Каталог отзывов





×

Выберите область поиска

  • Авто
  • Одяг / аксесуари
  • Роботодавці
  • Інше