Комік Василь Байдак пояснив, чому на Заході "носяться з хорошими росіянами" на прикладі серіалів про маніяків

23 марта 2023

Поки Україна продовжує воювати проти Росії, обстоюючи демократичні цінності всього цивілізованого світу, деякі західні країни більше уваги приділяють захисту та вихвалянню так званих "хороших росіян". Тих самих, які кажуть, що війну розв'язали не громадяни РФ, а саме Путін, а тому тільки він має бути покараним. Популярний український стендап-комік, зірка "Ліги сміху" Василь Байдак припустив, чому так відбувається.

На думку гумориста, "це бажання бути унікальними, бути єдиними, хто відкрив щось неймовірне". На Заході дуже люблять знаходити пояснення діям антагоністів. За цим чітко можна простежити в популярних серіалах про маніяків, де головного героя-вбивцю показують не з поганої сторони, а намагаються докопатися до причин його вчинків. Своїми роздумами Байдак поділився в інтерв'ю YouTube каналу ҐРУНТ.

"Netflix. Серіали про маніяків. Їх дуже багато, вони суперпопулярні, тому що ми поринаємо в психологію персонажа: чому ж маніяк почав вбивати, що пішло не так, що трапилося. І нам це дуже цікаво, тому що людям хочеться отримати відповіді на всі питання у світі. І дуже, бл*ть, хочеться, знайти психологію бурята, який пішов красти електрочайники в Україну. Давайте на Netflix знімемо серіал "Бурят і електрочайник". Буде всім цікаво поринути в цю історію", – висловився Байдак.

Особливо стендапера зачепив нещодавній скандал із премією "Оскар", яка відбулася в ніч з 12 на 13 березня у Лос-Анджелесі. Нагороду в номінації "Найкращий повнометражний документальний фільм" здобула кінострічка "Навальний". Однак перемога документалки про "хорошого руского" - це ще півбіди. Справа в тому, що вже два роки поспіль Американська академія кіномистецтв не дозволяє президенту України Володимиру Зеленському звернутися до світової громадськості на церемонії, аргументуючи це своєю так званою аполітичністю. Однак дружині Олексія Навального можливість виступити дали, коли вона забирала статуетку зі сцени найпрестижнішої кінопремії.

"Пустимо Зеленського з промовою? Ні-ні-ні. Він занурить нас у реальність, а ми творчі люди, ми хочемо знайти психологію Навального і зрозуміти, як йому бідному важко у в'язниці. Щоб вся сім'я вийшла, дружина плакала – як їм важко. Бахмут – сотні вбитих, закатованих. Не цікаво. Це реальність, а ми кінопремія", – саркастично спародував Байдак думки представників Академії кіномистецтв.

"Ці всі премії повинні висвітлювати реальність для того, щоб вона зупинилася і не повторювалася. "Оскар" вже давно не про творчість. Говорити, що ви поза політикою, а потім виходить дружина Навального, каже: "Free Russia" і ні слова про війну. Жодного слова! Як так? "Ми російська опозиція, ми виступаємо на супердемократичній премії, ми в Америці, фундаментальній демократичній країні, ми знаходимося тут і можемо звернутися до всіх росіян, сказавши про те, що війну, яку розв'язав не Путін, а Росія, треба зупинити". Але ні... Вони кажуть: "Free Russia", – обурено додав Василь.

Раніше OBOZREVATEL писав, що Василь Байдак та його колега Антон Тимошенко закликали українців свідомо відмовлятися від російської мови. Вони самі вирішили розмовляти українською. Однак коміки не наполягають на різкій зміні мови спілкування, а віддають перевагу так званій "лагідній українізації".

Тільки перевірена інформація у нас у Telegram-каналі Obozrevatel та у Viber. Не ведіться на фейки!

obozrevatel.com

Хочешь узнать больше - читай отзывы

← Вернуться на предыдущую страницу

Читайте также:

"Щасливий більше, ніж колись": екс Лорак похвалився свідоцтвом про розлучення 29 марта 2024

Слідом за заявою вже офіційної ексдружини турецького бізнесмена Мурата Налкакіоглу, Лілією Реус, доказ про розлучення надав і сам чоловік.

Хадід в кежуалі й елегантний Купер засвітилися під час романтичної прогулянки (фото) 29 марта 2024

49-річний актор Бредлі Купер та 28-річна модель Джіджі Хадід поки не зробили офіційної заяви про себе як пару на світському івенті чи гламурному хіднику.

Теракт під Москвою: СК РФ заявив, що добув докази "причетності" України 29 марта 2024

Представники Слідчого комітету запевняють, що підозрюваним буцімто "переслали з України" гроші та криптовалюту.

 

Вас могут заинтересовать эти отзывы

Катерина Шухнина 5.0
Катерина Шухнина

Отзывов: 2

Каталог отзывов





×

Выберите область поиска

  • Авто
  • Одяг / аксесуари
  • Роботодавці
  • Інше