Король Чарльз III провів першу офіційну зустріч після діагностики раку

23 февраля 2024

Король Великобританії Чарльз III провів свою першу офіційну зустріч у Букінгемському палаці із прем'єр-міністром Ріші Сунаком після звістки про рак Його Величності. Очікується, що ці зустрічі король проводитиме щотижня.

Хоч будь-які публічні заходи Чарльз III скасував після оголошення діагнозу, але засідання Таємної ради із прем'єр-міністром для нього в пріоритеті попри хворобу, про що він зазначав раніше. Протягом останніх двох тижнів він із Ріші Сунаком проводили щотижневі зустрічі телефоном, через те, що король проживав у Сандрінгемі в Норфолку, повідомляє Hello!.

"Чудово бачити, що ви маєте такий хороший вигляд", – зауважив Сунак. Натомість король віджартувався, сказавши, що "це все зробили дзеркала".

Під час розмови прем'єр-міністр словесно підтримав Чарльза III у боротьбі з хворобою, а той пригадав про листи, які надсилали його шанувальники із побажаннями швидкого одужання." Я отримав стільки чудових повідомлень і листівок. Більшу частину часу це доводило мене до сліз", – поділився він.

Король щотижня проводить зустріч із прем’єр-міністром для обговорення питань уряду. За законом Його Величність зобов'язаний дотримуватися нейтралітету у політиці, утім, він має право "порадити та застерегти" будь-яких своїх міністрів у випадку якихось питань та проблем, чим Чарльз III активно користується.

Через лікування король планує пропустити службу подяки близькому другу і троюрідному брату, королю Греції Костянтину II, який помер у січні 2023 року у віці 82 років. Замість нього на заході біля меморіалу в каплиці Святого Георгія у Віндзорі має бути королева Каміла.

Нагадаймо, ще 25 січня Чарльза III госпіталізували до приватної Лондонської лікарні через збільшення простати. Його операція пройшла успішно, і через декілька днів король відправився додому.

Як повідомляв OBOZ.UA, через тиждень після виписки короля з лікарні Букінгемський палац повідомив про діагностування раку Його Величності. Нині він активно проходить лікування, через що скасував усі публічні заходи.

Тільки перевірена інформація у нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та Viber. Не ведіться на фейки!

obozrevatel.com

Хочешь узнать больше - читай отзывы

← Вернуться на предыдущую страницу

Читайте также:

У Сербії перекинувся автобус з мігрантами, постраждали 30 людей 26 июля 2024

Аварія сталася на дорозі між східним містом Пірот, поблизу кордону з Болгарією, і містом Ніш на півдні Сербії.

Jerry Heil здивувала переможців "Євробачення-2024" Nemo неочікуваним подарунком з України 26 июля 2024

Артисти також потішили спільним виступом на концерті.

Під Києвом мешканці багатоповерхівок покарали "героя паркування" 26 июля 2024

Під Києвом мешканці багатоповерхівок покарали "героя паркування". Фото Про реакцію водія не повідомлялось

 

Вас могут заинтересовать эти отзывы

Воєнка 5.0
Воєнка

Отзывов: 3

Гайка 0.1
Гайка

Отзывов: 1

Теплорадість 4.8
Теплорадість

Отзывов: 1

Каталог отзывов





×

Выберите область поиска

  • Авто
  • Одяг / аксесуари
  • Роботодавці
  • Інше