Литва пропонує побудувати спільний з Латвією військовий полігон

20 апреля 2023

Голова парламентського комітету з питань нацбезпеки й оборони Литви Лаурінас Кащюнас заявив, що комітет просить міністерство національної оборони оцінити можливість створення спільного з Латвією військового полігону. Про це повідомляє Verslo žinios.
 
"Латвія будує полігон зовсім неподалік кордону з Литвою, і ми пропонуємо подумати, чи можливе його спільне будівництво, щоб у нас був великий тренувальний простір. По суті, це підніме нас зовсім на інший рівень", – зазначив він.
 
За словами Кащюнаса, "йдеться про найбільший полігон у регіоні, тому можна говорити про спільний проект, який загалом буде дуже великим".
 
Глава парламентського комітету додав, що дефіцит полігонів на Заході є величезним. Він зазначив, що коли разом із Латвією буде створено спільний полігон, союзники з НАТО самі будуть зацікавлені у тому, щоб приїхати на тренування.
 

Раніше Литва почала облаштовувати новий військовий полігон у Руднинкаї, що займає площу близько 17 тисяч гектарів.
 
Нагадаємо, у Литві триває будівництво трьох нових військових баз, які будуть використовуватися для розміщення власних сил і союзників НАТО, які перебувають у Литві.
 
Як повідомлялося, наприкінці березня у Литві почалися навчання сил НАТО.
 
Новини від Кореспондент.net у Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet

korrespondent.net

Хочешь узнать больше - читай отзывы

 

← Вернуться на предыдущую страницу

Читайте также:

Виведення із запою 18 октября 2024

Запій є серйозною проблемою, яка потребує професійного втручання. Багато клінік у Хмельницькому надають послугу виведення із запою, що допомагає стабілізувати стан пацієнта та відновити нормальне функціонування організму

Как эффективно избавиться от алкоголизма? 16 октября 2024

Алкоголизм – серьезная проблема, как для самого алкозависимого, так и для членов его семьи. Прежде всего, важно понять, что алкогольная зависимость – это не просто дурная привычка, это упорное заболевание

Как выбрать идеальный рюкзак для длительных поездок на транспорте? 10 октября 2024

Как выбрать рюкзак для длительных поездок, который вместит все необходимое и не будет доставлять дискомфорт. Критерии выбора и полезные советы

 

Вас могут заинтересовать эти отзывы

Красная Наталия 5.0
Красная Наталия

Отзывов: 1

Apple 5.0
Apple

Отзывов: 1

Каталог отзывов





×

Выберите область поиска

  • Авто
  • Одяг / аксесуари
  • Роботодавці
  • Інше