Стало відомо, якими були жінки Гітлера і чому всі вони вкоротили собі віку

1 мая 2024

Адольф Гітлер відомий як жорстокий диктатор, чиї божевільні амбіції та переконання поставили світ на межу вимирання і стали причиною загибелі мільйонів невинних дітей і дорослих. Але не на публіці, в компанії жінок, фюрер поводився не так деспотично.

30 квітня 1945 року один із найжорстокіших катів в історії людства застрелився у своєму бункері в Берліні. Його тодішня дружина Єва Браун також скоїла самогубство. Що цікаво, це не перша жінка Гітлера, яка вкоротила собі віку. OBOZ.UA зібрав інформацію про тих, хто обожнював фюрера і через сліпу любов до нього був готовий на все.

Популярність фюрера серед жіночої аудиторії

У це важко повірити, але дами обожнювали Гітлера. Молодий Адольф випромінював сексуальний магнетизм, і хоча він прагнув бути незалежним від жіночої уваги, це лише більше підігрівало інтерес шанувальниць. Вони збиралися тисячами, щоб побачити лідера думок, і почути, як він говорить. В очах засліплених фанаток нацист не бажав людям нічого поганого.

Без підтримки жінок, їхньої допомоги та наставництва Гітлер міг не прийти до влади. Вони навчили фюрера гідно та впевнено поводитися, справляти хороше враження та ввічливо спілкуватися зі співрозмовниками. Шанувальниці тирана фінансували нацистську партію та допомогли вибудувати ідеологію для його руху. Саме жінки дали час і можливості Адольфу піднятися слизькою політичною драбиною на вершину.

Але окрім всенаціональної прихильності, у Гітлера було щонайменше три жінки, з якими він мав стосунки. Всі ці романи мали однаково трагічні наслідки.

Гелі Раубаль

Перші серйозні стосунки Адольфа Гітлера були з його племінницею – донькою його зведеної сестри – Гелі Раубаль. Життєрадісна і кокетлива 17-річна дівчина приїхала до Мюнхена з Відня в 1925 році нібито для навчання. Незабаром вона зблизилася зі своїм дядьком, старшим за неї майже на 20 років.

Гелі зʼявлялася поруч з ним у кафе, ресторанах і опері. У 1929 році вона переїхала в квартиру, де жив Адольф. Там у фаворитки майбутнього диктатора була своя кімната, але в партійних колах ходили чутки про інтимний характер їхніх стосунків.

Невідомо, чи був коли-небудь у Гітлера і Раубаль сексуальний звʼязок, однак характер їхніх стосунків, безперечно, виходив за межі моделі "племінниця та дядько". Тоді ж зʼясувалося, що фюрер був надзвичайно власницьким щодо жінок. Він регулярно забороняв племінниці носити певний одяг або спілкуватися з іншими людьми без його дозволу і навіть перешкодив Раубаль вийти заміж за чоловіка, якого вже схвалили її батьки.

18 вересня 1931 року 23-річну Гелі знайшли мертвою в її кімнаті з вогнепальною раною біля серця. Дещо раніше її та Гітлера підслухали під час гучної сварки. Деякі звіти свідчать, що Гелі була розлючена через зростання уваги Гітлера до іншої дівчини – Єви Браун. Інші версії стверджували, що Раубаль просто хотіла уникнути його контролю та покинути Мюнхен.

Всупереч поширеній думці про байдужість тирана, смерть Гелі сильно вплинула на нього. Повернувшись до Мюнхена, фюрер зібрав одяг племінниці та інші речі в одній кімнаті, заявивши, що це місце стане святинею її памʼяті.

Проте ні сумнівний характер стосунків Гітлера з Гелі, ні її смерть не послабили ентузіазм жінок навколо тирана. Таємниця, що оповила романтичне його життя, лише посилювала його привабливість для жінок – і не лише німкень, а й іноземок.

Юніті Мітфорд

Англійська світська левиця, невістка найвидатнішого британського фашистського політика вперше побачила Адольфа Гітлера на одному з його мітингів і миттєво потрапила під його чари.

Натхненна бажанням побудувати стосунки із амбітним діячем, вона переїхала до Мюнхена і почала часто відвідувати його улюблений ресторан Osteria Bavaria. Кілька місяців поспіль Мітфорд обідала за столиком навпроти, поки нарешті отримала запрошення розділити трапезу. Її козирем було друге імʼя – Валькірія, яке відсилало Гітлера до творчості улюбленого композитора Ріхарда Вагнера.

Дівчина швидко зарекомендувала себе як довірена особа серед найближчого оточення Гітлера. Вона не тільки зʼявлялася на різних урочистостях, але й супроводжувала його на дипломатичних заходах, зокрема на літніх Олімпійських іграх 1936 року. Згодом Юніті почала відкрито показувати свій антисемітизм. Вона писала статті для нацистської газети, попереджала про "єврейську небезпеку" в Англії та гордо називала себе "євреєненависницею".

Стосунки Гітлера та Юніті раптово припинилися, коли почалася Друга світова війна. Кілька високопоставлених нацистів закликали Гітлера не обговорювати військові питання в присутності іноземної особи. Мітфорд, зі свого боку, благала Гітлера не вступати у війну з її рідною країною, а коли це все ж таки сталося, вона спробувала накласти на себе руки, скориставшись пістолетом, який отримала від Гітлера після того, як пообіцяла використовувати його лише для самозахисту.

Однак, на відміну від Гелі, Юніті пережила спробу самогубства та була вчасно шпиталізована. Засмучений Адольф негайно поїхав до дівчини та пообіцяв оплатити всі медичні витрати. Дізнавшись, що вогнепальне поранення назавжди пошкодило її мозок, він організував переправлення дівчини назад до Англії, де вона провела решту своїх днів під опікою сімʼї. Юніті померла через менінгіт, який стався як наслідок її спроби самогубства. Гітлера Мітфорд пережила на 3 роки.

Єва Браун

Диктатор познайомився з 17-річною Браун, як ми вже згадували, ще за часів його стосунків з Гелі Раубаль. Вона була помічницею Генріха Гоффмана, офіційного фотографа нацистської партії. Більше 13 років дівчина вважалася таємною коханкою очільника нацистів.

І хоча Браун завжди характеризували як наївну, аполітичну супутницю фюрера, за роки їхніх стосунків вона еволюціонувала від представниці середнього класу до безкомпромісної партнерки вбивці, залишаючись вірною Гітлеру до смерті.

Оскільки Адольф тримав їхні стосунки в таємниці, щоб не розвінчувати сподівання інших фанаток, Єва Браун перебувала подалі від громадськості. Вона проводила більшу частину часу в Мюнхені або в резиденції Гітлера Берггофі в Альпах у ролі особистого секретаря.

Єва Браун ніколи не приходила в штаб, її також не викликали на офіційні прийоми. Однак на приватних зустрічах вона зʼявлялася в статусі дружини Гітлера. Він вітався з нею, цілуючи руку, і називав Євхен – зменшувально-пестливе від Єва.

З роками Єва Браун дедалі більше виходила з тіні, зміцнюючи переконання Гітлера в тому, що він ніколи не повинен здаватися, якої б ціни йому це не коштувало.

30 квітня 1945 року, наступного дня після того, як Гітлер нарешті одружився з нею, Браун добровільно померла з новоспеченим чоловіком у його бункері в Берліні, пишаючись, що вони будуть разом у смерті.

Раніше OBOZ.UA писав, чому плакали Путін, Сталін, Гітлер, Мубарак та інші відомі диктатори.

Тільки перевірена інформація в нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та Viber. Не ведіться на фейки!

obozrevatel.com

Хочешь узнать больше - читай отзывы

← Вернуться на предыдущую страницу

Читайте также:

Стало відомо, чи справді українську делегацію на Євробачення-2024 оштрафували за футболки з закликом звільнити захисників Азовсталі 15 мая 2024

Одна з представниць України на конкурсі Євробачення-2024 в шведському Мальме, реперка alyona alyona повідомила у Instagram, що українську делегацію оштрафували за появу у футболках із написом Free Azovstal Defenders.

Рада Євросоюзу ухвалила історичну міграційну реформу 15 мая 2024

Реформа допоможе впорядкувати прибуття мігрантів та забезпечить розподіл тягаря між державами-членами союзу.

Деякі з нас не зможуть розплачуватися смартфоном 15 мая 2024

Деякі з нас не зможуть розплачуватися смартфоном

 

Вас могут заинтересовать эти отзывы

Италия вогс 5.0
Италия вогс

Отзывов: 1

Каталог отзывов





×

Выберите область поиска

  • Авто
  • Одяг / аксесуари
  • Роботодавці
  • Інше