Між двома морями від Балтики до Греції збудують новий транспортний коридор. Україна приєдналася

4 марта 2016

Учора, 3 березня, у польській Варшаві була підписана декларація щодо будівництва міжнародного транспортного коридору з півночі до півдня Європи з відгалуженнями у напрямках України та Білорусі під назвою Via Carpatia. Також до проекту приєдналася Туреччина.

Основний коридор пройде від порту в Клайпеді (Балтійське море, Литва), через Польщу, Словаччину, Угорщину, Румунію, Болгарію до порту в Саллоніках (Егейське море, Греція). Водночас створять транспортні відгалудження до сусідніх країн.

"Важливим елементом сьогоднішньої Декларації є приєднання України і Туреччини до співпраці в рамках Via Carpatia і розширення ініціативи за рахунок країн, які не входять до ЄС. Це дозволить зміцнити співпрацю в рамках Східного партнерства й економічний обмін з країнами Близького сходу", – йдеться в заяві Міністерства інфраструктури і будівництва Польщі.

Міністр інфраструктури і будівництва Польщі Анджей Адамчик зазначив, що метою декларації є підтвердження високої ваги цієї інвестиції у зв'язку з необхідністю залучення європейських коштів в нинішній фінансовій перспективі та внесення коридору Via Carpatia до європейської базової мережі TEN-T на всій його довжині.

"Це – важливий комунікаційний шлях, який відкидає правило, яке діяло до цього часу, щодо реалізації комунікаційних шляхів лише на вісі схід-захід", – заявив Адамчик.

Кошти на будівництво коридору "не перевищують середніх європейських коштів реалізації дорожніх інвестицій". Зміцнення співпраці між країнами, через які пройде коридор, дозволить залучити європейські кошти на його створення, зокрема в рамках інструменту CEF (Connecting Europe Facility).

Нагадаємо, у 2006 році з ініціативи Польщі на рівні міністрів транспорту формально утворено міжнародний шлях між Литвою, Польщею, Словаччиною та Угорщиною. У 2010-му відбулася чергова конференція під час якої підписано декларацію про створення Via Carpatia.

tsn.ua

Хочешь узнать больше - читай отзывы

← Вернуться на предыдущую страницу

Читайте также:

У Кореї розробили акумулятор натрієво-іонний зі швидкістю зарядки в кілька секунд 24 апреля 2024

У Кореї розробили акумулятор натрієво-іонний зі швидкістю зарядки в кілька секунд

Відомий телепродюсер закликав позбавити звання Героя України прокремлівського режисера з Києва Михайла Резніковича 24 апреля 2024

Вихваляє Путіна та має сина – російського мільйонера. Відомий телепродюсер закликав позбавити звання Героя України прокремлівського режисера з Києва Гончаренко каже, що всі про це знали, але мовчали

ШІ-додаток Google Gemini зможе відповідати на запитання в реальному часі 24 апреля 2024

ШІ-додаток Google Gemini зможе відповідати на запитання в реальному часі

 

Вас могут заинтересовать эти отзывы

Шахраї 1.1
Шахраї

Отзывов: 1

Каталог отзывов





×

Выберите область поиска

  • Авто
  • Одяг / аксесуари
  • Роботодавці
  • Інше