Макрон та Шольц закликали до реформи ООН

22 сентября 2022

Президент Франції Еммануель Макрон виступив за реформу ООН, закликавши обмежити використання права вето в Раді безпеки. Таку заяву він зробив під час 77-ї сесії Генасамблеї ООН у Нью-Йорку, повідомляє Укрінформ.

"Мені хотілося б, щоб ми нарешті зайнялися реформою Ради безпеки, щоб вона була більш представницькою, щоб працювали нові постійні члени. І щоб вона справді могла відігравати свою роль, обмежуючи використання права вето у разі масових злочинів", - сказав Макрон.

За його словами, не йдеться про вибір між Сходом та Заходом. Усі, хто з повагою ставиться до статусу ООН та спільних цінностей, мають бути відповідальними.

Країни, які обрали нейтральну позицію щодо війни в Україні, допускають "історичну помилку". Макрон заявив, що вони "стають спільниками сучасного імперіалізму та цинізму".

"Росія намагається затвердити подвійні стандарти, але війна в Україні не має бути конфліктом, до якого хтось залишиться байдужим. Кожна країна має зіграти свою роль, щоб зупинити російську агресію", - наголосив політик.

Президент Франції додав, що не може бути світового порядку та сталого миру, якщо в основу не покладено принципи поваги до суверенітету та народів.

"Наші цінності універсальні, тому вони ніколи не повинні стояти на службі сили, яка порушує ці принципи. В останні роки ми дуже ліберально чинимо з цими цінностями, і це помилка", - підсумував Макрон.

У свою чергу канцлер Німеччини Олаф Шольц закликав надати ФРН місце постійного члена Ради Безпеки ООН та в цілому реформувати цей орган, розширивши вплив країн Азії, Африки та Південної Америки, щоб "адаптувати правила та інститути до реалій цього століття".

Шольц пропонує спочатку надати Німеччині місце одного з непостійних членів у 2027 та 2028 роках, а потім постійного члена.

Наразі до складу Ради безпеки ООН входять п'ять постійних членів, які можуть використати право вето: Франція, США, Росія, Китай та Великобританія.

Нагадаємо, українську делегацію на сесії Генасамблеї ООН очолює глава МЗС Дмитро Кулеба. Президент Володимир Зеленський виступить на сесії онлайн.

korrespondent.net

Хочешь узнать больше - читай отзывы

← Вернуться на предыдущую страницу

Читайте также:

Готові модульні будівлі та конструкції від компанії «ТрансМодульБуд» 25 апреля 2024

Потреба в модульних будівлях і конструкціях, які можна швидко виготовити, зростає щодня. Такі модулі потрібні на будівельних майданчиках, на дачних ділянках, на військових блокпостах

Одеса зустріла Тишкевич і Кошмал потужними вибухами: акторки відреагували з гумором 25 апреля 2024

Одеса зустріла Тишкевич і Кошмал потужними вибухами: акторки відреагували з гумором. Відео Терористи завдали удару по місцю зберігання виведених з ладу авто

Танчинець романтичним фото підігрів чутки про роман із піарницею 25 апреля 2024

Фронтмен гурту "Без Обмежень" Сергій Танчинець, який днями вперше після розлучення натякнув на нові стосунки, продовжує підтримувати галас навколо свого особистого життя.

 

Вас могут заинтересовать эти отзывы

Мікрофон К8 0.3
Мікрофон К8

Отзывов: 1

Каталог отзывов





×

Выберите область поиска

  • Авто
  • Одяг / аксесуари
  • Роботодавці
  • Інше