Мешканець Київщини намагався відправити до США старовинні монети та злитки під виглядом сувенірів

12 марта 2024

Правоохоронці викрили мешканця Київщини, який займався контрабандою старовинних монет та злитків. Він намагався відправити артефакти до США під виглядом декоративних сувенірів.

Про це повідомили в пресслужбі Київської обласної прокуратури. Зловмиснику загрожує до семи років позбавлення волі.

"За даними слідства, підозрюваний під виглядом декоративних сувенірів намагався відправити до Сполучених Штатів Америки культурні цінності. Він ретельно замаскував від митних органів шість старовинних монет арабського Халіфату, викарбувані у VIII-X століттях, та вісім платіжних злитків, що використовувались на території України в період VIII-XII століть", – йдеться в повідомленні.

Як зазначили в прокуратурі, чоловіка затримали під час відправлення міжнародної посилки. Згідно з висновками експертизи, монети та злитки мають історичне, етнографічне, художнє та наукове значення.

За фактом закінченому замаху на контрабанду культурних та історичних цінностей відкрито кримінальне провадження, а зловмиснику повідомили про підозру.

Як повідомляв OBOZ.UA, митники виявили у міжнародній посилці коштовності від Cartier, Bvlgari та Van Cleef&Arpels. Ювелірні вироби відправили з Тайваню до України під виглядом сталевих намистин, зазначивши їхню загальну вартість – 60 доларів США.

Лише перевірена інформація в нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та у Viber. Не ведіться на фейки!

obozrevatel.com

Хочешь узнать больше - читай отзывы

← Вернуться на предыдущую страницу

Читайте также:

Олег Винник оголосив про повернення на сцену, але є нюанс 7 октября 2024

Олег Винник оголосив про повернення на сцену, але є нюанс Артист спробував маніпулювати аудиторією, щоб привернути увагу фанатів

У Києві провели акцію на підтримку полонених захисників "Азовсталі" 7 октября 2024

"Поверніть Героїв живими": у Києві провели акцію на підтримку полонених захисників "Азовсталі". Фото і відео Люди вийшли попри негоду

Олена Кравець показала 8-річних двійнят та розказала про мрію сина 7 октября 2024

Телеведуча та акторка Олена Кравець показала своїх молодших дітей, двійнят Івана та Катерину, яким у липні виповнилося 8 років, та розповіла про мрії свого сина.

 

Вас могут заинтересовать эти отзывы

Леново 5.0
Леново

Отзывов: 1

УкрСервисМонтаж 0.1
УкрСервисМонтаж

Отзывов: 1

FitCurves 5.0
FitCurves

Отзывов: 1

Каталог отзывов





×

Выберите область поиска

  • Авто
  • Одяг / аксесуари
  • Роботодавці
  • Інше