В Україні викрили зловмисників, які зберігали медичні відходи з порушеннями

29 мая 2024

Правоохоронці викрила підприємців у порушенні правил поводження з небезпечними медичними відходами, що могли спровокувати сплеск інфекцій. Вони зберігались у підпільних складських приміщеннях Києва, Київської та Вінницької областей.

Про це повідомили в пресслужбі Національної поліції України. Зловмисникам загрожує кримінальна відповідальність.

"Встановлено, що посадові особи товариства з обмеженою відповідальністю уклали із закладами охорони здоров’я угоди щодо збору, перевезення, зберігання, знешкодження та видалення небезпечних медичних відходів. У порушення закону керівництво підприємства розмістило вказані відходи на підпільних складах та в інших місцях при зареєстрованому місці провадження діяльності у Житомирі", – розповіли в НПУ.



Як зазначили в Офісі генпрокурора України, упродовж 2022-2023 років підозрювані уклали договори з закладами охорони здоров’я у Київській, Житомирській і Вінницькій областях на збір та утилізацію інфекційно небезпечних медичних відходів. Хоча не мали необхідних потужностей та складських приміщень для їхнього зберігання. Підприємці підшукали такі приміщення та забезпечили перевезення відходів з медичних закладів.

Правоохоронці провели 10 обшуків із залученням спеціалістів Державної екологічної інспекції України та Держпродспоживслужби на виробничих потужностях, в офісах і складських приміщеннях , а також за місцями проживання фігурантів.

Було виявлено відходи на площі понад 300 м кв. Серед них – крапельниці, шприці, катетери та інші засоби разового використання. Вони зберігалися з порушенням ліцензійних вимог та законодавства про відходи, що могло призвести до поширення інфекційних хвороб.



За цим фактом відкрито кримінальне провадження, а директору, двом співвласникам і менеджеру ТОВ слідчі оголосили про підозру за фактом порушення санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційним хворобам, вчинене за попередньою змовою групою осіб.

Як повідомляв OBOZ.UA, Нацполіція у межах кримінальних проваджень вилучила у екснардепа Віктора Медведчука майже 300 творів мистецтва різних авторів. Експерти Національного художнього музею встановили, що 112 з вилучених картин мають художню цінність.

Лише перевірена інформація у нас в Telegram-каналі OBOZ.UA та у Viber. Не ведіться на фейки!

obozrevatel.com

Хочешь узнать больше - читай отзывы

← Вернуться на предыдущую страницу

Читайте также:

Лавров пригрозив ядерною зброєю з трибуни ООН 30 сентября 2024

Очільник МЗС РФ вказав на "безглуздість і небезпеку ідеї спроби боротися до перемоги з ядерною державою".

Фани Холлі Беррі в шоці від фото 58-річної зірки з волохатими пахвами 30 сентября 2024

Фани Холлі Беррі в шоці від фото 58-річної зірки з волохатими пахвами

Іран вимагає екстреного засідання Ради безпеки ООН 30 сентября 2024

Після вбивства лідера Хезболли Хасана Насралли Іран вимагає екстреного засідання Радбезу ООН.

 

Вас могут заинтересовать эти отзывы

FitCurves  
FitCurves

Отзывов: 1

FitCurves 5.0
FitCurves

Отзывов: 1

FitCurves 0.5
FitCurves

Отзывов: 1

Каталог отзывов





×

Выберите область поиска

  • Авто
  • Одяг / аксесуари
  • Роботодавці
  • Інше