Морські поставки ракет з КНДР до РФ призупинилися - ЗМІ

2 марта 2024

Суда, які возили ракети з Північної Кореї до Росії, вже кілька тижнів стоять на причалі. Про це повідомив південнокорейське видання NK Pro з посиланням на супутникові знімки.

Автори публікації вважають, що це може бути пов’язано із проблемами з виробництвом або з іншими причинами.

Загалом боєприпаси у РФ перевозили чотири судна -це Ангара, Майя-1, Марія та Lady R. Ці судна, за даними порталу, здійснили в КНДР щонайменше 32 рейси. Востаннє судно Майя-1 заходило в північнокорейський порт Расон 12 лютого, Lady R -4 лютого. КНДР також не доставляла контейнери на експортний причал протягом цього часу.

Зазначається, що контейнери, які доставили судна Майя-1 та Lady R на початку лютого, залишаються на пірсі впродовж останніх тижнів. За даними аналітиків, це свідчить про те, що "вони порожні або немає потреби терміново доставляти їх до місць призначення в Північній Кореї".

Супутникові знімки також свідчать про те, що до порту Расона не підвозили контейнери залізницею з внутрішніх регіонів КНДР.

"Можливо, операція призупинена через зупинку виробництва в Північній Кореї або інші логістичні проблеми. Також не можна виключати, що зброя передається в Росію повітряним або залізничним транспортом через спільний сухопутний кордон двох країн", -йдеться у матеріалі.

28 лютого у звіті CSIS (Центру стратегічних і міжнародних досліджень) йшлося про те, що аналітики встановили маршрут постачання боєприпасів з КНДР до Росії за супутниковими знімками, зробленими з серпня 2023 року. Рух суден тривав між Расоном у Північній Кореї та портами Дунай і Східний у Росії. Ці рейси сприяли перевезенню понад 2,5 мільйона артилерійських снарядів та інших боєприпасів.

Раніше Південнокорейське міноборони повідомляло, що Північна Корея відправила в Росію близько 6700 контейнерів, що, ймовірно, містять три мільйони снарядів калібру 152 мм. Росія натомість постачає Північній Кореї продовольство, сировину та деталі, які використовуються у виробництві зброї.

Служба безпеки України задокументувала використання росіянами ракет з Північної Кореї під час повітряних атак на Україну.

Новини від Корреспондент.net в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/korrespondentnet та WhatsApp

korrespondent.net

Хочешь узнать больше - читай отзывы

← Вернуться на предыдущую страницу

Читайте также:

Осадча без мейкапу назвала, що зменшує їй роки на обличчі 27 июля 2024

Телеведуча Катерина Осадча опублікувала в Insta-сторіс свої селфі без мейкапу, на яких усміхається, і не безпідставно.

У Румунії спростували інформацію, що збивали російські дрони 26 июля 2024

Атаки Росії були націлені на українську портову інфраструктуру на Дунаї, зазначили в Міноборони Румунії.

Стало відомо, скільки грошей принц Вільям заробив за 2023 рік: частину задонатив на Україну 26 июля 2024

Частину задонатив на Україну. Стало відомо, скільки грошей принц Вільям заробив за 2023 рік Робочі питання він вирішує зазвичай через WatsApp

 

Вас могут заинтересовать эти отзывы

Кардинал 4.9
Кардинал

Отзывов: 2

emax.com.ua 5.0
emax.com.ua

Отзывов: 1

Воєнка 5.0
Воєнка

Отзывов: 3

Каталог отзывов





×

Выберите область поиска

  • Авто
  • Одяг / аксесуари
  • Роботодавці
  • Інше