Москва відреагувала на відкликання посла Німеччини з Росії

8 мая 2024

Росія вважає "недружнім кроком" рішення Німеччини відкликати посла з Москви для консультацій. Таку заяву зробила офіційний представник МЗС РФ Марія Захарова у середу, 8 трвня.

"Відкликання з Москви посла ФРН – не більше ніж черговий недружній крок, спрямований на розпалювання в Німеччині антиросійських настроїв, що веде до подальшої деградації двосторонніх зв'язків. Вся відповідальність на цьому лежить на німецькій стороні", –безапеляційно сказала Захарова.

За її словами, Москва не отримувала від Німеччини жодних доказів, що підтверджують факт причетності Росії до кібератаки на ФРН, про що раніше заявила влада країни.

"Ці надумані, безпідставні звинувачення відкинуті", – додала офіційний представник МЗС РФ.

На її думку, Берлін начебто використовує тему причетності Росії до діяльності хакерів для ескалації напруженості у двосторонніх стосунках.

Раніше стало відомо, що Німеччина відкликала посла з Росії. Таке рішення було прийняте після того, як Берлін звинуватив у кібератаках групу хакерів APT28, яка пов'язана з російською військовою розвідкою.

Також у ЄС і НАТО заявили про солідарність з Німеччиною та Чехією у зв’язку з кібератаками, здійсненими росіянами та готовність розглянути скоординовану відповідь.

Новини від Корреспондент.net в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/korrespondentnet та WhatsApp

korrespondent.net

Хочешь узнать больше - читай отзывы

← Вернуться на предыдущую страницу

Читайте также:

Інсайдер пояснив, чому поїздка принца Гаррі та Меган до Нігерії може розгнівати палац 19 мая 2024

Поїздка принца Гаррі та його дружини Меган Маркл в Нігерію свідчить про те, що такі "тури" пара налаштована проводити частіше, а це може "розпалити ворожнечу" між ними та іншими членами королівської родини.

Лікарі назвали небезпечні для серця продукти, які слід виключити з раціону для його здоров'я 19 мая 2024

Наше серце — це дивовижний м'яз, який скорочується близько 100 тисяч на день і зберігає нам життя. Вживання певних продуктів допомагає йому залишатися здоровим. Тоді як інші можуть підвищити ризик серцевих захворювань.

На Київщині легковик на швидкості протаранив електроопору та вилетів у кювет 19 мая 2024

На Київщині легковик на швидкості протаранив електроопору та вилетів у кювет. Фото і подробиці Обставини та причини аварії встановлять слідчі

 

Вас могут заинтересовать эти отзывы

Италия вогс 5.0
Италия вогс

Отзывов: 2

Verno стоматология 5.0
Verno стоматология

Отзывов: 1

Каталог отзывов





×

Выберите область поиска

  • Авто
  • Одяг / аксесуари
  • Роботодавці
  • Інше