Мстислав Чернов зможе голосувати за найкращі фільми на "Оскарі": режисер "20 днів у Маріуполі" отримав запрошення

27 июня 2024

Український кінорежисер "20 днів у Маріуполі" та фотокореспондент Мстислав Чернов зможе голосувати за найкращі фільми для "Оскару" у наступні роки якщо погодиться на запрошення Американської академії кінематографічних мистецтв та наук стати членом організації. Усього заявки отримало 487 осіб, які відзначилися своїми кінороботами у 2024 році.

Увесь список запрошених опублікували на сайті Американської кіноакадемії. Поки що Мстислав Чернов не підтвердив свою участь.

Наскільки відомо, поміж запрошених до журі зірок цього року 71 номінант і 19 лауреатів премії "Оскар". Серед них і Мстислав Чернов.

Як повідомляє The Guardian, якщо усі можливі учасники погодяться, то кількість членів кіноакадемії зросте до 10 910 осіб. З них 9 934 людей зможуть голосувати наступного року на 97-й церемонії вручення "Оскара".

"Ми раді вітати цьогорічну групу нових членів Академії. Ці надзвичайно талановиті митці та професіонали з усього світу зробили значний вплив на нашу кінематографічну спільноту", – зазначили генеральний директор Академії Білл Крамер та президент організації Джанет Янг.

Відомо, що до складу критиків запросили також кінорежисера Сергія Лозницю, який має українське громадянство, але палко захищає російську культуру. У 2022 році його вилучили зі складу Української кіноакадемії через неоднозначну позицію щодо військового вторгнення РФ в Україну. Утім, на цьогорічному Каннському кінофестивалі він представляв свою роботу "Вторгнення" із брошкою у вигляді українського прапора.

Раніше OBOZ.UA писав, як Сергій Лозниця захищав російську культуру від бойкоту та цькувань на кінофестивалі в Каннах.

Тільки перевірена інформація у нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та Viber. Не ведіться на фейки!

obozrevatel.com

Хочешь узнать больше - читай отзывы

← Вернуться на предыдущую страницу

Читайте также:

Джамала зачарувала ніжною зйомкою для Vogue. Фото 2 июля 2024

Співачка Джамала під час третьої вагітності не ставила творче життя та роботу на паузу. Чого лише вартує історія з пологами, на які зірка поїхала прямісінько зі сцени музичної премії.

Червень у Києві став одним із найвологіших за 130 років 2 июля 2024

Червень у Києві став одним із найвологіших за 130 років

ЗМІ назвали можливу причину провалу Байдена на дебатах 1 июля 2024

Більшість заходів у американського президента відбуваються до 16 години. Дебати ж стартували о 21.

 

Вас могут заинтересовать эти отзывы

Павел Шульга 5.0
Павел Шульга

Отзывов: 1

Попіль Ольга 5.0
Попіль Ольга

Отзывов: 1

Ineed 3.2
Ineed

Отзывов: 1

Каталог отзывов





×

Выберите область поиска

  • Авто
  • Одяг / аксесуари
  • Роботодавці
  • Інше