На Київщині суд виніс вирок колаборанту, який активно співпрацював із окупантами

6 марта 2024

Суд визнав винним чоловіка, який під час окупації Київщини співпрацював із ворогом. Зловмисник очолив "Димерський комбінат комунальних підприємств".

Про це повідомили в пресслужбі Київської обласної прокуратури. Наступні 7 років він проведе за гратами.

"Прокурор у суді довів, що під час окупації Вишгородського району Київської області місцевий мешканець пішов на співпрацю з ворогом. Засуджений добровільно погодився на пропозицію представників окупаційних військ і обійняв посаду "директора Димерського комбінату комунальних підприємств", – розповіли правоохоронці.

Зловмисник займався кадровим забезпеченням підприємства, схиляючи людей працювати на ворога. Крім того, він брав участь в нарадах під головуванням російських військових у сільраді, здійснював інші організаційно-розпорядчі, адміністративно-господарські функції та прийом мешканців громади.

Як розповіли в пресслужбі ГУ СБУ в Києві та Київській області "керівництво" у громаді новоспечений "посадовець" координував з командиром окупаційного підрозділу, полковником ХР РФ з позивним "отєц Кіріл".

Зловмисник також безпосередньо організовував забезпечення військової техніки загарбників пальним. Відповідав за постачання газу, електроенергії і продуктів харчування до будинків, де були облаштовані ворожі бази.

"Крім того, встановлено, причетність колаборанта до участі у допитах незаконно ув’язнених рашистами громадян. Серед них – представники Товариства Червоного Хреста України, які доставляли гуманітарну допомогу у окуповані села. Тоді загарбники погрозами вбивства намагалися отримати від членів гуманітарної організації дані про дислокацію підрозділів Сил оборони та адреси проживання учасників війни", - додали в пресслужбі.

Після деокупації Димера зловмисник переховувався від правосуддя, переїжджаючи з однієї області України у іншу. Співробітники Служби безпеки встановили його місцезнаходження і затримали на Черкащині у вересні 2022 року.

За публічного обвинувачення прокуратури суд визнав мешканця Київщини у колабораційній діяльності. Йому призначено покарання у виді 7 років позбавлення волі з конфіскацією всього належного йому майна та забороною 10 років займати будь-які посади в органах державної влади та місцевого самоврядування.

Як повідомляв OBOZ.UA, у Києві до одного року позбавлення волі засудили фаната "русского міра", який казав, що Україна "має дружити" із кремлівським диктатором Володимиром Путіним. У разі окупації, заявляв про готовність взяти в руки зброю та вбивати "волонтерів, АТОвців і всіх патріотів".

Лише перевірена інформація у нас в Telegram-каналі OBOZ.UA та у Viber. Не ведіться на фейки!

obozrevatel.com

Хочешь узнать больше - читай отзывы

← Вернуться на предыдущую страницу

Читайте также:

Путін запропонував завершити "конфлікт" з Україною 5 июля 2024

Володимир Путін поскаржився Віктору Орбану на Україну, яка "не готова відмовитися від ідеї ведення війни до переможного кінця".

Елегантні Белуччі та Бертон у total black показались на кінопремії у Римі. Фото 5 июля 2024

59-річна італійська актриса Моніка Белуччі, яка з лютого 2023-го зустрічається з 65-річним режисером Тімом Бертоном, показалася із ним на кінопремії Globo d'Oro Awards у Римі.

Тіна Кароль та SHUMEI представили другу спільну роботу 5 июля 2024

Тіна Кароль та SHUMEI представили другу спільну роботу

 

Вас могут заинтересовать эти отзывы

Verno стоматология 5.0
Verno стоматология

Отзывов: 1

ТОВ НВП Сеал 1.9
ТОВ НВП Сеал

Отзывов: 1

Каталог отзывов





×

Выберите область поиска

  • Авто
  • Одяг / аксесуари
  • Роботодавці
  • Інше