На Київщині в одному з районів виявили пташиний грип

26 сентября 2024

У Білоцерківському районі Київської області виявили факти інфікування вірусом пташиним грипом. Хворобу виявили у лебедів.

Про це повідомили в пресслужбі Білоцерківської міської територіальної громади. Дикі мігруючі птахи є природним резервуаром для високопатогенних вірусів.

Зазначається, що згідно аналізів патологічного матеріалу лебедів, яких знайшли на березі річки Сквирка села Мала Сквирка, у них було виявлено вірус грипу птиці типу А субтипу H5N1

"Прохання при виявленні падежу перелітних птахів, домашньої птиці, зміни поведінки домашньої птиці, повідомляйте лікарів ветеринарної медицини Білоцерківської міської державної лікарні ветеринарної медицини", – закликали в пресслужбі.

Пташиний грип – це інфекційне захворювання птиці, яке викликане вірусами грипу А. Вірус H5N1 – це підтип вірусу грипу A, який буває в основному у птахів, дуже заразний у птахів і може бути причиною їхньої смерті. Пташиний грип належить до великої групи різноманітних вірусів грипу, які спочатку вражають птахів. Зрідка ці віруси грипу можуть заразити інші біологічні види, зокрема свиней і людей.

Інфіковані птахи поширюють вірус через свою слину, носові секреції і фекалії. Свійські птахи можуть бути інфіковані вірусом пташиного грипу через безпосередні контакти з інфікованими водоплавними птахами чи іншими інфікованими птахами, або через контакт із поверхнею (земля, глина чи клітки), або з матеріалами (вода або корм), що були заражені вірусом.

Як повідомляв OBOZ.UA, у Мексиці зафіксовано перший летальний випадок зараження людини вірусом пташиного грипу типу A (H5N2). Проте точне джерело зараження невідоме.

Лише перевірена інформація у нас в Telegram-каналі OBOZ.UA та у Viber. Не ведіться на фейки!

obozrevatel.com

Хочешь узнать больше - читай отзывы

← Вернуться на предыдущую страницу

Читайте также:

Ураган Хелен обрушився на Флориду: потужний шторм і перші жертви 27 сентября 2024

Ураган Хелен, найсильніший у регіоні Біг-Бенд, накрив Флориду, спричинивши масштабні відключення електрики та повені.

Google обмежив створення нових акаунтів в Росії - Мінцифри РФ 27 сентября 2024

Також зафіксовано значне скорочення кількості СМС, що їх відправляє компанія російським користувачам.

Ахтем Сеітаблаєв про свої зради, рукоприкладство щодо жінки та майже відсутні стосунки з меншою донькою 27 сентября 2024

Актор та режисер Ахтем Сеітаблаєв розказав, що поки йому не вдалося налагодити стосунки з молодшою донькою Сафіє. Її мама, друга ексдружина зірки, продюсерка Іванна Дядюра теж із ним не спілкується, бо, напевно, ображена через його зраду.

 

Вас могут заинтересовать эти отзывы

FitCurves 1.8
FitCurves

Отзывов: 1

BactoSfera DARSONVAL Black 4.9
BactoSfera DARSONVAL Black

Отзывов: 1

Каталог отзывов





×

Выберите область поиска

  • Авто
  • Одяг / аксесуари
  • Роботодавці
  • Інше