На кошти Києва 112-та окрема бригада ТрО закупила 1500 FPV-дронів та 200 квадрокоптерів

21 декабря 2023

Мер Віталій Кличко відвідав штаб 112-ї окремої бригади ТрО, яка була сформована в Києві, а її батальйони воюють на передовій. Протягом місяця військові за кошти, які виділило місто, закупили 1500 FPV-дронів та 200 квадрокоптерів Mavic 3 і Mavic 3T.

Про це міський голова повідомив у своєму Telegram-каналі. Столична громада продовжить допомагати захисникам України.

"Відвідав штаб 112-ї окремої бригади ТрО. Це сформована в Києві бригада, батальйони якої сьогодні воюють на передовій. Протягом місяця військові закупили за кошти, які виділило місто, 1500 FPV-дронів та 200 квадрокоптерів Mavic 3 і Mavic 3T. Загалом столиця спрямувала, за запитами бригади, на її оснащення 238 мільйонів гривень", – розповів Кличко.


Мер столиці додав, що всього на запити ЗСУ, Генштабу та Міноборони на придбання дронів Київ виділив у 2023 році 1 млрд 550 млн гривень. Окрім допомоги з бюджету міста, залучаються ресурси, допомога благодійників, іноземних партнерів.


"Постійно їздить до бійців на передову мій брат Володимир. Передає автівки, дрони, необхідне спорядження за запитами бійців. Цього тижня ми з братом також відправили 100 FPV-дронів під Авдіївку, в 47-му бригаду (їх придбав Володя). Сьогодні ще сто прийшли з тих, що ми з ним замовляли. І їх теж оперативно відправимо на фронт", – додав Кличко.


Нагадаємо, раніше мер заявляв, що парламент фактично позбавив місцеву владу можливості допомагати Збройним силам і спрямовувати кошти з бюджетів міст нашим захисникам. Забравши ПДФО, депутати та уряд демонструють, що центральна влада не впоралася з фінансуванням армії.

Як повідомляв OBOZ.UA, Київ підготував проєкт бюджету міста на наступний рік і, попри відібраний військовий ПДФО, продовжить підтримувати Збройні сили України. Зокрема, у 2024 році столиця спрямує ще мільярд гривень нашим воїнам.

Лише перевірена інформація в нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та у Viber. Не ведіться на фейки!

obozrevatel.com

Хочешь узнать больше - читай отзывы

← Вернуться на предыдущую страницу

Читайте также:

Фахівці пояснили, чому не можна носити телефон близько до тіла 19 мая 2024

Чому не можна носити телефон близько до тіла?

Ще одна відома телеведуча заговорила про всиновлення дитини під час війни 19 мая 2024

"Думаю про такий варіант". Ще одна відома телеведуча заговорила про всиновлення дитини під час війни Раніше Кароліна Ашіон зізнавалася, що не полишає надії народити сама

Шашлик із цього м'яса вважається найсмачнішим і найкориснішим для здоров'я 18 мая 2024

Чи знали ви, що шашлик із деяких видів м’яса вкрай корисний для здоров’я?

 

Вас могут заинтересовать эти отзывы

Вадим 5.0
Вадим

Отзывов: 1

Каталог отзывов





×

Выберите область поиска

  • Авто
  • Одяг / аксесуари
  • Роботодавці
  • Інше