На затонулій яхті Лінча знайшли сейфи з секретними даними - ЗМІ

23 сентября 2024

Водолази, що обстежують затонулу супер'яхту, на борту якої перебував британський технологічний магнат Майк Лінч, запросили посилення охорони судна через побоювання, що секретні документи у водонепроникних сейфах можуть зацікавити іноземні уряди. Про це у суботу, 21 вересня, повідомляє CNN із посиланням на джерела.

Яхта затонула у серпні біля берегів Сицилії. В аварії, окрім Лінча, загинули ще шестеро людей.

За повідомленнях чотирьох джерел телеканалу, італійська прокуратура вважає, що 56-метрова яхта Bayesian може містити надсекретні дані, пов'язані з низкою західних спецслужб.

Зазначається, що Лінч був пов'язаний з британськими, американськими та іншими розвідувальними службами через свої компанії. Крім того, бізнесмен був радником британських прем'єр-міністрів Девіда Кемерона і Терези Мей з питань науки, технологій і кібербезпеки під час їх перебування на посадах.

Затонуле судно, яке лежить на морському дні на глибині близько 50 метрів має водонепроникні сейфи з двома суперзашифрованими жорсткими дисками, які можуть містити надсекретну інформацію, в тому числі паролі та інші конфіденційні дані, повідомив CNN чиновник, який бере участь у планах порятунку, але попросив не називати його імені. Водолази-спеціалісти з дистанційними камерами ретельно обшукали судно.

Спочатку місцеві правоохоронці побоювалися, що потенційні злодії можуть спробувати дістатися уламків у пошуках коштовностей та інших цінностей, які знаходяться на борту яхти. Утім, зараз вони стурбовані тим, що уламки, які планують підняти у найближчі тижні в рамках кримінального розслідування трагедії, також зацікавлять іноземні уряди, в тому числі Росію і Китай. Вони звернулися з проханням посилити охорону яхти як над водою, так і за допомогою підводного спостереження.

Нагадаємо, елітна яхта Bayesian під британським прапором затонула під час шторму біля порту Портічелло, на схід від столиці Сицилії Палермо. На борту були 10 членів екіпажу і 12 пасажирів. Врятувати вдалося 15 людей.

Новини від Корреспондент.net в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/korrespondentnet та WhatsApp

korrespondent.net

Хочешь узнать больше - читай отзывы

← Вернуться на предыдущую страницу

Читайте также:

Стали відомі 5 королівських традицій, які до 11 років порушив старший син Кейт Міддлтон та принца Вільяма 23 сентября 2024

5 королівських традицій, які до 11 років порушив старший син Кейт Міддлтон та принца Вільяма Він із раннього дитинства не хотів слідувати правилам

Вчені розгадали одну із загадок надпровідності 23 сентября 2024

Вчені розгадали одну із загадок надпровідності

Литва розглядає передачу Україні пожежних машин 23 сентября 2024

Автомобілі були затримані в Клайпедському морському порту в березні минулого року. Проводиться досудове розслідування.

 

Вас могут заинтересовать эти отзывы

Top Work 5.0
Top Work

Отзывов: 1

Чепелева Юлия ФОП 0.8
Чепелева Юлия ФОП

Отзывов: 1

Косько Андрей 0.5
Косько Андрей

Отзывов: 1

Каталог отзывов





×

Выберите область поиска

  • Авто
  • Одяг / аксесуари
  • Роботодавці
  • Інше