Нафтові доходи Росії впали до семимісячного мінімуму

10 сентября 2024

Падіння цін на нафту допомогло знизити доходи Росії від продажу сирої нафти до найнижчого рівня з лютого, підкреслюючи проблеми, перед якими постає Москва через ослаблення світового ринку. Про це пише Bloomberg у вівторок, 10 вересня.

Зниження світових цін наблизило вартість російської нафти до позначки у 60 доларів за барель. 

Ціна у 60 доларів за барель - рівень, який "Велика сімка" прагнула встановити для Росії як санкцію за її агресію проти України.

Середні чотиритижневі обсяги експорту сирої нафти з Росії знизилися до 3,13 млн барелів на день, що на 30 тис. барелів менше, ніж попереднього тижня. Водночас щоденні постачання російської нафти морем за тиждень зросли на 40 тис. барелів до 3,14 млн.

Загалом обсяг постачання сирої нафти цього року приблизно на 45 000 барелів на день нижче за середній показник за весь 2023 рік.

Валова вартість експорту сирої нафти з Росії впала до 1,44 млрд дол за сім днів до 8 вересня з 1,52 млрд дол за період до 1 вересня. Невелике збільшення щотижневих потоків компенсувалося падінням цін на основні потоки сирої нафти з РФ. Це призвело до того, що щотижнева вартість закордонних постачань досягла найнижчого рівня із січня.

Середній дохід за чотири тижні впав до найнижчого рівня з лютого близько 1,51 млрд дол на тиждень.

Додамо, світові ціни на нафту суттєво знизились через слабкі економічні дані з Китаю і пробили психологічний рівень у 70 доларів за баррель.

Раніше ми писали, що доходи РФ від експорту нафти впали до мінімуму з лютого 2024 року на тлі менших обсягів поставок.

Новини від Корреспондент.net в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/korrespondentnet та WhatsApp

korrespondent.net

Хочешь узнать больше - читай отзывы

← Вернуться на предыдущую страницу

Читайте также:

Київ отримає дозвіл на удари вглиб РФ до початку зими - глава МЗС Британії 27 сентября 2024

Частина союзників вважають, що зброя, надана західними партнерами Україні, має використовуватися в повному обсязі, зокрема і для ударів углиб Росії.

США перекинули групу винищувачів F-35 до Греції 27 сентября 2024

До Греції також прибули американські літаки-заправники KC-135. Навчання під керівництвом Об'єднаного авіаційного командування НАТО проходитимуть до 11 жовтня.

Зустріч давніх друзів: Пенелопа Крус пригорнула Джонні Деппа для милого селфі в Іспанії 27 сентября 2024

Голлівудські зірки Джонні Депп та Пенелопа Крус знайомі здавна. Щонайменше акторів обʼєднує спільна робота над фільмом "Кокаїн", який вийшов у світ у 2001-му. І, здається, відтоді обидва підтримують дружні стосунки.

 

Вас могут заинтересовать эти отзывы

FitCurves 0.5
FitCurves

Отзывов: 1

FitCurves 1.8
FitCurves

Отзывов: 1

Good-Harvest.UA 5.0
Good-Harvest.UA

Отзывов: 1

Каталог отзывов





×

Выберите область поиска

  • Авто
  • Одяг / аксесуари
  • Роботодавці
  • Інше