В Україні судитимуть командира роти російської армії, який наказував вбивати мирних мешканців Київщини

15 июня 2024

В Україні за воєнні злочини судитимуть командира роти армії країни-агресора РФ. Зловмисник наказував вбивати мирних мешканців Київщини.

Про це повідомили в пресслужбі Київської обласної прокуратури. Окупанту загрожує до 15 років позбавлення волі або довічне.

"Розслідуванням встановлено, що під час окупації села Липівка Бучанського району, виконуючи наказ обвинуваченого, його підлеглі військовослужбовці з вогнепальної зброї вистрілили у цивільного чоловіка похилого віку. У той час він просто перебував на подвір’ї власного домоволодіння і не становив для них жодної загрози. Через заборону окупантів для цивільного населення вільно пересуватись по населеному пункту, чоловік не зміг отримати кваліфіковану медичну допомогу і помер", – розповіли в пресслужбі.

У прокуратурі додали, що згодом окупанти з танку розстріляли його будинок, знаючи, що в ньому знаходився поранений. Українець згорів разом із будівлею.



Наразі слідство за фактом воєнних злочинів завершено, а обвинувальний акт стосовно командира роти 64 окремої мотострілецької бригади ЗС РФ за фактом порушеннях законів та звичаїв війни, направлено до суду.

Як повідомляв OBOZ.UA, в Україні судитимуть чергового військового злочинця. Військовослужбовець країни-агресора РФ, причетний до розстрілу цивільного автомобіля у Гостомелі Київської області.

Лише перевірена інформація у нас в Telegram-каналі OBOZ.UA та у Viber. Не ведіться на фейки!

obozrevatel.com

Хочешь узнать больше - читай отзывы

← Вернуться на предыдущую страницу

Читайте также:

Число загиблих під час хаджу до Мекки перевищило 1,3 тис. осіб 24 июня 2024

Більшість загиблих "йшли на великі відстані під прямими сонячними променями, без належного захисту або комфорту".

ISW: Росіяни критикують свою владу за трагедію на пляжі в Севастополі 24 июня 2024

Росіяни критикують владу РФ насамперед за те, що в Севастополі не було сирени повітряної тривоги для попередження цивільних про небезпеку.

Яким буде "фінал" Кримського мосту - відповідь Буданова 24 июня 2024

Яким буде "фінал" Кримського мосту - відповідь Буданова

 

Вас могут заинтересовать эти отзывы

Центр Групп 3.2
Центр Групп

Отзывов: 1

Каталог отзывов





×

Выберите область поиска

  • Авто
  • Одяг / аксесуари
  • Роботодавці
  • Інше