Акторка Леся Самаєва розповіла про поведінку російських акторів на зйомках в Україні

23 апреля 2024

Популярна українська акторка Леся Самаєва свого часу, як більшість її колег, знімалася на українських кіномайданчиках з російськими акторами. В інтерв'ю OBOZ.UA вона розповіла, як кардинально актори з країни-агресорки відрізняються від наших артистів.

Леся Самаєва каже, що "українці – це енергія життя, а росіяни живуть енергією смерті". Тому, за її словами, актори з сусідньої держави, коли приїздили до нас, "мусили прилаштовуватися до середовища, яке їм чуже". Однак все одно мчали в Київ, з радістю, бо тут "завжди грошики заплатять, зірками зроблять".

Леся Самаєва каже, що умови в яких працювали актори двох країн, кардинально відрізнялися. Так, як продюсери картин вважали, що присутність росіян додасть кінопродуктам більшої ваги, на зйомках заробітчанам з РФ всіляко демонстрували увагу: "Ми десь тулилися, всі в одній кімнатці, а в них умови були зовсім інші".

Проте, як стверджує акторка, обурювало її навіть не це: "Десь нещодавно прочитала вислів (не згадаю зараз, хто автор), мовляв мало того, що росіяни зараз намагаються відібрати в нас теперішнє життя, вони прагнуть знищити майбутнє. А я би ще додала: і відібрати минуле. Я не зможу ніколи поділитися спогадом про ту чи іншу роботу, бо мені огидно, коли згадую, що поряд працювали російські актори. Коли чую цю мову, бачу обличчя, які зараз кричать по телевізору, що "українці – нацики"…"

"Мені неприємно дивитися навіть радянські фільми, на яких виросла, бо навколо бачу пропаганду. Все, що пов'язане з російською культурою та мовою, – нині неприйнятне. Правильно кажуть, що будь-який російський демократ закінчується там, де починається українське питання. І ніби Путіна ненавидить, і проти війни, але українець повинен бути "молодшим братом". Вони заражені бацилою імперськості, і це невиліковне", – додає артистка.

Леся Самаєва вважає, що російські актори, як і всі росіяни, живуть у минулому: "Знаєте, як кажуть: українці – це енергія життя, а росіяни живуть енергією смерті. Бо ми про те, щоб все квітло, розвивалося, творилося. А вони: ну, згадайте лише ту "великую" російську літературу. Все описується з позиції в'янення та безкінечної рефлексії на тему в'янення. Енергія смерті, енергія розкладання. Піти, десь загинути – це нормально. Напитися так, щоб не тямити, що робиш, десь впасти, голову розбити, в якусь дурну бійку залізти. Це абсолютно інший менталітет, розумієте?"

"І я вважаю, що ми дуже сильно їх розбавляли багато років, – продовжує Самаєва. – Звернула увагу на таку особливість: російські актори, які приїздили сюди, були зовсім інакшими, ніж коли згодом знімалися в Москві. Якимись вихованішими. Випадково натрапляла на якісь їхні московські ролі на YouTube – культ алкоголізму та вічно з матючком. Сюди вони мчали з радістю: завжди грошики заплатять, зірками зроблять. А чого ні? Але всередині, думаю, всіх нас зневажали, бо мусили прилаштовуватися до середовища, яке їм чуже".

Повне інтерв’ю з акторкою на OBOZ.UA читайте тут.

Тільки перевірена інформація в нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та Viber. Не ведіться на фейки!

obozrevatel.com

Хочешь узнать больше - читай отзывы

← Вернуться на предыдущую страницу

Читайте также:

Український актор Євген Шумілов загинув на фронті, захищаючи пораненого побратима 3 мая 2024

Український актор Євген Шумілов загинув на фронті, захищаючи пораненого побратима Раніше він знімався в рекламі Нової пошти

У Києві на ходу спалахнув автобус 3 мая 2024

У Києві на ходу спалахнув автобус

Євген Кошовий висловився про службу Пікалова в Нацгвардії та чи спілкується з Кравець 3 мая 2024

Актор також відповів, як його колег-військових відпускають зі служби на концерти.

 

Вас могут заинтересовать эти отзывы

Verno стоматология 5.0
Verno стоматология

Отзывов: 1

Каталог отзывов





×

Выберите область поиска

  • Авто
  • Одяг / аксесуари
  • Роботодавці
  • Інше