Колега провідного артиста Білорусі, якого обожнювали в Росії, пояснив, чому той виступив проти війни

4 июля 2024

Народний артист України Вадим Крищенко пояснив, чому співак Ярослав Євдокимов, якого дуже любили в Росії, не зміг не виступити проти війни в Україні. Виявляється, народний артист Білорусі народився в Україні та мешкав тут якийсь час у дорослому віці.

Про це Вадим Крищенко розповів в інтерв’ю OBOZ.UA. Поет-пісняр також згадав, як записав з Євдокимовим українську пісню, яку не прийняла художня рада в Києві.

Ярослав Євдокимов ("Фантазер", "Криниця", "Травневий вальс") багато років був дуже популярним у Росії. Співак має звання: народного артиста Білорусі, та заслуженого – в РФ. А також – громадянство Росії. Однак з початком війни проти України публічно виступив проти кремлівського режиму.

"Ярослав народився в Рівному, його мама – українка, – розповідає Вадим Крищенко. – Пізніше вона перевезла його до Росії, але до семи років він розмовляв виключно українською. Згодом жив якийсь час в Україні, а потім переїхав до Білорусі, звідки родом його дружина. А звідти – до Росії, навіть отримав їхнє громадянство. Коли жив у Білорусі, ми з ним записали дуже хорошу пісню "Україна-мати", де є такі слова: "Україно-мати, ми твої сини, перед лютим боєм ти нас пригорни. Україно-нене, в радості, журбі, на синівську вірність клянемось тобі". Але на художній раді її не прийняли. Сказали, що це заклик до міжнаціональної ворожнечі. Кажу: "Ні, це заклик берегти своє – країну, незалежність".

Кілька років тому, ще до початку великої війни, співак назвав Росію "потворною" країною, яка "через незрозумілі амбіції зіпсувала відносини з усім світом". Винними в цьому він бачить кремлівську владу на чолі з Путіним.

"Я звинувачую у всьому Кремль. Я звинувачую у всьому Путіна. Я звинувачую всю цю гоп-компанію кремлівську. Тому що українці ніколи їм цього не пробачать. Ніколи. Вони погубили молоді життя... За що? Що, їм Донбас потрібен? Їм Крим потрібен? Росія обісралася з усім світом через це. Навіщо? Хоче Україна в Європу йти? Нехай йде. І Росія повинна жити по-європейськи. Ви бачили, як вони там колошматили молодь? Це нормальна країна? Це потворна країна, я вважаю. Це страшно соромно", – заявив Євдокимов.

Також співак додав, що Путіну давно пора скласти повноваження: "За владу вчепилися оці кроти, упирі... Не можна бути при владі так довго. Один є термін, якщо ти хороший президент, будь ласка, другий термін повинен бути. Якого ти хр*на там сидиш так довго?".

Повне інтерв’ю Вадима Крищенка читайте на OBOZ.UA згодом.

Раніше OBOZ.UA писав, що Rammstein після співпраці з росіянами несподівано на концерті підтримав українців.

Тільки перевірена інформація в нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та Viber. Не ведіться на фейки!

obozrevatel.com

Хочешь узнать больше - читай отзывы

← Вернуться на предыдущую страницу

Читайте также:

Молдова готова забезпечити постачання електроенергії в Україну 7 июля 2024

Кишинів розмістить на українській території генераційні установки, використовуючи природній газ, що постачається Києвом.

У ЄС висловились щодо "мирних ініціатив" Кремля 7 июля 2024

"Мирна ініціатива" Путіна вимагає повного виведення ЗСУ з Донецької, Луганської, Запорізької і Херсонської областей.

У Києві суд виніс вирок чоловіку, який намагався обікрасти пасажирку маршрутки 6 июля 2024

Затримали на гарячому: у Києві суд виніс вирок чоловіку, який намагався обікрасти пасажирку маршрутки. Фото Наступні п’ять років він проведе за гратами

 

Вас могут заинтересовать эти отзывы

Прометей  
Прометей

Отзывов: 1

Budegarno - салон краси 0.4
Budegarno - салон краси

Отзывов: 1

Каталог отзывов





×

Выберите область поиска

  • Авто
  • Одяг / аксесуари
  • Роботодавці
  • Інше