Наступ на Курщині: серед росіян рекордна тривога

9 сентября 2024

Частка росіян, які відчувають тривогу, з моменту початку операції Збройних сил України в Курській області РФ сягнула 49%. Це рекордний показник щонайменше з вересня 2023 року, повідомило видання The Moscow Times з посиланням на соцопитування Фонду Общественное мнение.

Водночас 45% росіян заявили, що серед їхнього оточення переважають спокійні настрої. Це найнижчий показник протягом року. Востаннє тривога переважала над спокоєм у травні 2023 року, коли бійці Російського добровольчого корпусу та легіону Свобода Росії здійснили рейд у Бєлгородську область.

При цьому головною "хвилюючою подією" останнього часу 52% жителів Росії назвали війну проти України, причому 28% з них вказали саме на операцію ЗСУ в Курській області.

Раніше вторгнення ЗСУ до російського регіону обвалило рейтинг схвалення діяльності диктатора Володимира Путіна до 72,4% – найнижчого значення з першого тижня війни в Україні, повідомляв ВЦИОМ.

Реакцію Путіна на наступ ЗСУ – перший на територію Росії з Другої світової війни – суспільство сприйняло "як неадекватну в кращому разі", зазначав Джонатан Тойбнер, гендиректор компанії FilterLabs, яка вимірює громадські настрої за постами в соціальних мережах.

За даними FilterLabs, індекси ставлення до Путіна різко знизилися, а "кількість нецензурщини на адресу головнокомандувача" підскочила, особливо в Москві і трьох південних областях – Курській, Бєлгородській і Брянській.

Як відомо, 6 серпня ЗСУ почали наступ на Курську область РФ. За місяць боїв українські війська взяли під контроль 1300 кв. км території на понад 100 населених пунктів.

Новини від Корреспондент.net в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/korrespondentnet та WhatsApp

korrespondent.net

Хочешь узнать больше - читай отзывы

← Вернуться на предыдущую страницу

Читайте также:

Зірка "Х-Фактора" Микита Ломакін пояснив, чому 11 років мовчав про наміри Філіпа Кіркорова його зґвалтувати 16 сентября 2024

"Ти поїж, вип'єш, прокинешся – і все". Зірка "Х-Фактора" Микита Ломакін пояснив, чому 11 років мовчав про наміри Філіпа Кіркорова його зґвалтувати Артист боявся транслювати негатив

Затримано начальника військового представництва Міноборони РФ 16 сентября 2024

Фігурант підозрюється в отриманні 11 млн рублів хабарів від комерсантів за сприяння у прийманні військової продукції.

Наталка Денисенко поділилася бекстейджем спокусливої фотосесії зі своїм чоловіком, військовим та актором Андрієм Федінчиком 16 сентября 2024

Акторка Наталка Денисенко, яка не соромиться публікувати свої гарячі фото, і Instagram поділилася бекстейджем спокусливої фотосесії зі своїм чоловіком, військовим та актором Андрієм Федінчиком.

 

Вас могут заинтересовать эти отзывы

Verno стоматология 5.0
Verno стоматология

Отзывов: 1

Марк Сартин 0.1
Марк Сартин

Отзывов: 2

Каталог отзывов





×

Выберите область поиска

  • Авто
  • Одяг / аксесуари
  • Роботодавці
  • Інше