НАТО обговорює приведення ядерної зброї в бойову готовність – Столтенберг

18 июня 2024

Члени НАТО ведуть переговори про розгортання більшої кількості ядерної зброї через зростаючу загрозу з боку Росії та Китаю. Про це розповів генеральний секретар альянсу Єнс Столтенберг в інтерв’ю The Telegraph.

Він додав, що блок повинен показати світові свій ядерний арсенал, щоб надіслати пряме повідомлення своїм ворогам.

Столтенберг розповів, що між членами були живі консультації щодо вилучення ракет зі сховищ і переведення їх у режим очікування, і закликав до використання прозорості як засобу стримування.

"Я не буду вдаватися в оперативні подробиці про те, скільки ядерних боєголовок має бути в робочому стані, а які повинні зберігатися, але нам потрібно проконсультуватися з цих питань. Це саме те, що ми робимо", - сказав Столтенберг.

За його словами, ядерна прозорість має бути наріжним каменем ядерної стратегії НАТО, щоб альянс був готовий до того, що він назвав більш небезпечним світом.

"Прозорість допомагає передати пряме повідомлення про те, що ми, звичайно, є ядерним альянсом. Звичайно, метою НАТО є світ без ядерної зброї, але поки існує ядерна зброя, ми залишатимемося ядерним альянсом, тому що світ, де Росія, Китай і Північна Корея мають ядерну зброю, а НАТО не має – це більш небезпечний світ", - сказав генсек.

Він попередив, що Китай, зокрема, інвестує значні кошти в сучасну зброю, включаючи свій ядерний арсенал, який, за словами Столтенберга, до 2030 року зросте до 1000 боєголовок.

"І це означає, що в не дуже віддаленому майбутньому НАТО може зіткнутися з тим, з чим він ніколи раніше не стикалася, а це два потенційні супротивники з ядерною зброєю – Китай і Росія. Звичайно, це має наслідки", - зазначив очільник альянсу.

Раніше повідомлялося що Росія може тримати у Калінінграді 100 ядерних боєголовок.

Новини від Корреспондент.net в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/korrespondentnet та WhatsApp

korrespondent.net

Хочешь узнать больше - читай отзывы

← Вернуться на предыдущую страницу

Читайте также:

Демократи обговорюють заміну Байдена через провал у дебатах - ЗМІ 28 июня 2024

Один із найбільших донорів партії та прихильник Байдена сказав, що президенту час завершити свою кампанію, і назвав виступ Байдена "найгіршим в історії".

Квіткова спробувала потренуватися з Кароль та була вражена. Відео 28 июня 2024

Фанатки спорту, співачка Тіна Кароль та блогерка Даша Квіткова влаштували спільне тренування просто неба.

"Шрек" повертається: Едді Мерфі оголосив про початок зйомок і анонсував спіноф про Віслюка 28 июня 2024

"Шрек" повертається. Едді Мерфі оголосив про початок зйомок і анонсував спіноф про Віслюка Вже наступного року мультфільм може вийти на екрани

 

Вас могут заинтересовать эти отзывы

Клиника «М-плюс» 4.6
Клиника «М-плюс»

Отзывов: 1

Каталог отзывов





×

Выберите область поиска

  • Авто
  • Одяг / аксесуари
  • Роботодавці
  • Інше