НАТО створить посаду спеціального представника в Україні

9 июня 2024

Північноатлантичний Альянс (НАТО) створить посаду спеціального представника в Україні. Про це у п'ятницю, 7 червня, пише американський журнал Foreign Policy.
 
За інформацією джерел видання, такий представник буде знаходитися у Києві, оскільки НАТО планує збільшити свої довгострокові зобов’язання перед Україною на тлі війни з Росією.
 
"Ідею поки обговорюють і мають оприлюднити її на майбутньому саміті НАТО у Вашингтоні", - вказує видання. 
 
Цей представник координуватиме підтримку України від Альянсу, включно з потоками військової допомоги з різних західних країн.

"Ми шукаємо шляхи інституціоналізації частини двосторонньої підтримки, яка надходить до України, і введення її в НАТО, щоб забезпечити більшу узгодженість цієї допомоги та адекватний розподіл тягаря між Альянсом у нашій колективній підтримці України", - заявила посол США в НАТО Джуліанна Сміт.

У той же час, низка країн Альянсу виступає проти цієї ідеї. На їх думку, створення такої посади в Києві швидше нагадує "втішний приз" у той час як Україна чекає на повноцінне членство в організації. 

Саміт НАТО у Вашингтоні торкнеться трьох ключових питань, пов'язаних з Україною. У той же час,  питання членства країни в Альянсі розглядати не будуть.

Саміт НАТО має бути продуктивним - Зеленський

Новини від Корреспондент.net в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/korrespondentnet та WhatsApp

korrespondent.net

Хочешь узнать больше - читай отзывы

← Вернуться на предыдущую страницу

Читайте также:

Джефф Безос купив один із найшвидших приватних літаків світу: там є 5 кімнат, душ і велика кухня 7 сентября 2024

Джефф Безос купив один із найшвидших приватних літаків світу: там є 5 кімнат, душ і велика кухня. Фото та відео, від яких перехоплює подих Ще одна "пташка" у колекції мільярдера

Топ-3 продуктів, що допоможуть полегшити кашель 7 сентября 2024

Такі захворювання, як кашель і застуда, можуть негативно позначитися на нашому організмі, тому, щоб допомогти зменшити біль у горлі, можна використати прості природні засоби.

До яких проблем можуть призвести веганство та сироїдіння: розповідає ендокринологиня 7 сентября 2024

За словами лікарки, жоден вид такого харчування не можна назвати здоровим.

 

Вас могут заинтересовать эти отзывы

Каталог отзывов





×

Выберите область поиска

  • Авто
  • Одяг / аксесуари
  • Роботодавці
  • Інше