Називав Україну "колонією" Заходу та висміював її незалежність: у Києві повідомили про підозру експосадовцю Міносвіти

18 июня 2024

Правоохоронці Києва повідомили про підозру колишньому посадовцю Міносвіти, який ставив під сумнів незалежність нашої держави. Зловмисник називав сучасну Україну "колонією" Заходу та висміював її незалежність.

Про це повідомили в пресслужбах СБУ Києва та Київської області та столичної поліції. Зловмиснику загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до трьох років.

"За матеріалами Служби безпеки повідомлено про підозру посадовцю Міністерства освіти і науки України, який на власній сторінці в мережі Facebook знецінював незалежність України та схвалював радянську окупацію Балтійських країн. Встановлено, що державний експерт Директорату цифрової трансформації відомства в День незалежності України розмістив у соціальній мережі провокативний зневажливий допис. Автор висміював історію розвитку та боротьбу за незалежність українського народу. Також він просував московські наративи про те, що розпад радянського союзу був катастрофою, до якої спонукав "капіталістичний світ", – розповіли в пресслужбі.

Як зазначили в СБУ, публікації зловмисника містили тези про невизнання територіального розподілу колишніх радянських республік та піддавали сумніву право самостійності окремих новоутворених держав.

"У своєму дописі 34-річний автор посту висловлював думку про те, що вихід України зі складу СРСР став для українців помилкою, оскільки країна стала "колонією" Заходу й втратила свою незалежність. Крім того підозрюваний вказував громадянам на їх хибні очікування на світле майбутнє, а також називав їх "недолугими" та такими, що "не заслуговують на життя", – додали в поліції.

Під час досудового розслідування зловмисник змінював місце свого проживання, щоб уникнути відповідальності. У результаті проведення обшуку на орендованій зловмисником квартирі у Подільському районі столиці правоохоронці отримали доступ до облікового запису, з якого здійснювалося поширення антиукраїнської пропаганди.

Наразі колишньому посадовцю повідомили про підозру за фактом умисних дії, які спрямовані на приниження національної честі та гідності.

Як повідомляв OBOZ.UA, співробітники СБУ викрили колаборантку з Куп'янська, яка активно співпрацювала із ворогом. Після деокупації міста вона переїхала та влаштувалася працювати шкільною вчителькою у столиці.

Лише перевірена інформація у нас в Telegram-каналі OBOZ.UA та у Viber. Не ведіться на фейки!

obozrevatel.com

Хочешь узнать больше - читай отзывы

← Вернуться на предыдущую страницу

Читайте также:

Tayanna у гіпнотичному відео показала своє мейкап-перетворення 26 июня 2024

Cлідом за її колегами Іриною Білик та Олею Цибульською співачка Tayanna стала зірковою моделлю для відомого візажиста Єгора Андрюшина.

У мережі порівняли "дикі танці" принца Вільяма та маленького Луї: схожість рухів вражає 26 июня 2024

Татовий син! У мережі порівняли "дикі танці" принца Вільяма та маленького Луї: схожість рухів вражає Відео батька й малюка стали вірусними у мережі

Пропагандисти підставили Ксенію Мішину з вибухами в її рідному Севастополі 26 июня 2024

Пропагандисти підставили Ксенію Мішину з вибухами в її рідному Севастополі. Фото Актриса відповіла на звинувачення російською мовою

 

Вас могут заинтересовать эти отзывы

ТОВ НВП Сеал 1.9
ТОВ НВП Сеал

Отзывов: 1

Каталог отзывов





×

Выберите область поиска

  • Авто
  • Одяг / аксесуари
  • Роботодавці
  • Інше