Стали відомі десять акторів з українським корінням, які підкорили Голлівуд

22 марта 2023

Часто, вмикаючи улюблені кінострічки, ми й не здогадуємося, що захоплюємося талантом акторів, які були народжені або мають родичів з України. Багато героїв з нашої добірки не з чуток знають, як виглядають центральні вулиці Києва, що таке борщ, вареники, а також як привітатися чи побажати удачі українською мовою.

OBOZREVATEL представляє вашій увазі перелік знаменитостей, які пишаються своїм корінням і нерідко згадують малу батьківщину теплим словом (щоб подивитися фото, доскрольте сторінку до кінця).

Віра Фарміга

Акторка Віра Фарміга – дочка українських емігрантів. Вона була вихована в українсько-американській громаді в Ервінгтоні, Нью-Джерсі, навчалася в українській греко-католицькій школі в Нью-Йорку, а потім вступила до українського народного фольклорно-танцювального ансамблю під назвою "Syzokryli". У знаменитості є старший брат Віктор та п'ять молодших братів і сестер: Стефан, Надя, Олександра, Лариса та Таїсса (також стала відомою акторкою).

Стівен Спілберг

Родина кінорежисера, сценариста та продюсера Спілберга родом з Одеси. Бабуся і дідусь селебріті народилися в Україні та іммігрували до США з Південної Пальміри у першому десятилітті XX століття. Стівен неодноразово зізнавався журналістам, що любить Україну, а також розповідав про борщ, який часто готують у нього в сім'ї.

Міла Йовович

Зірка Голлівуду народилася 17 грудня 1975 року у Києві. Міла ходила до дитячого садка у Дніпропетровську, у п'ять років з батьками переїхала до Лондона, а потім до США. Йовович за три місяці освоїла англійську мову і пішла до загальноосвітньої школи Лос-Анджелеса, де піддавалася булінгу через те, що її батьки з Радянського Союзу.

Міла Куніс

Мілена Куніс (справжнє ім'я акторки) народилася 14 серпня 1983 року у Чернівцях. Її мама Ельвіра – колишня вчителька фізики, яка нині завідує аптекою, батько Марк Борисович – у минулому інженер-механік на чернівецькому заводі "Легмаш". У віці 8 років Куніс із родиною іммігрувала до США та оселилася в Лос-Анджелесі.

Девід Духовни

Дворазовий володар премії "Золотий глобус" народився 7 серпня 1960 року у Нью-Йорку. Його мати Маргарет працювала адміністратором школи та вчителем. Батько селебріті Амрам – письменник і публіцист, нащадок емігрантів з України, які виїхали до США з Києва. Довгий час актор вважав себе росіянином, проте після подій 2014 року розібрався у родоводі. Духовни навіть опублікував пост у Twitter, повідомивши: "Я виріс, думаючи, що я росіянин, проте тільки зараз зрозумів, що насправді я українець. Ніколи не пізно змінитись".

Лев Шрайбер

Дідусь зірки "Люди Ікс: Початок. Росомаха" по материнській лінії був простим робітником з України, який хоч і підтримував соціалістичні ідеї, але змушений був залишити країну. Саме завдяки йому Лев знає історію своєї родини й часто згадує про українське коріння.

Лів Тайлер

Акторка і модель Лів Тайлер про своє українське коріння дізналася завдяки інтерв'ю її справжнього батька, фронтмена рок-гурту "Aerosmith" Стівена Тайлера. Коли музикант давав концерт в Україні, він зізнався, що його бабуся була німкеня, а дідусь по материнській лінії – українець. Також співак стверджував, що він дуже часто в дитинстві їв борщ та українські національні страви.

Вайнона Райдер

Акторка Вайнона Райдер, яка два роки поспіль була номінована на премію "Оскар" за ролі у фільмах "Епоха невинності" та "Маленькі жінки", має харківське коріння. Її батьки – нащадки єврейських емігрантів з першої столиці України та Румунії. Крім того, знаменитість має молодшого брата, названого на честь Юрія Гагаріна.

Леонардо Ді Капріо

Бабуся вічного холостяка та одного з найпопулярніших акторів у світі Олена Степанівна Смирнова була родом з Одеси. Після Жовтневої революції вона разом з батьками переїхала до Німеччини. Там Олену почали називати Хелен, вона вийшла заміж за німця та взяла прізвище Іденбіркен. В одному з американських ток-шоу зірка "Титаніка" та "Великий Гетсбі" сказав: "У мене українське коріння, а саме – одеське. Щобільше, я майже наполовину одесит".

Дастін Гоффман

Родичі по батьківській лінії актора, кінорежисера та продюсера були емігрантами. Вони приїхали до Америки з Білої Церкви у 1918 році. Потім дідусь Дастіна намагався повернутися за родичами, але його затримали та розстріляли.

Як інформував OBOZREVATEL, часто акторам доводиться кардинально змінювати свою зовнішність заради ролі у кіно. Щоб дізнатися, на які жертви пішли Брендан Фрейзер, Джаред Лето, Крістіан Бейл, Меріл Стріп та Бред Пітт – читайте наш матеріал.

Тільки перевірена інформація у нас у Telegram-каналі Obozrevatel та у Viber. Не ведіться на фейки!

obozrevatel.com

Хочешь узнать больше - читай отзывы

← Вернуться на предыдущую страницу

Читайте также:

Іран на порозі створення атомної бомби - глава МАГАТЕ 23 апреля 2024

Рівень збагачення урану в Ірані майже доведений до необхідного для створення ядерної зброї.

У Театрі Франка відбулося вручення Шевченківської премії-2024 знімальній групі документального фільму "20 днів у Маріуполі" 23 апреля 2024

У Театрі Франка сталося непередбачуване: гендиректор Євген Нищук зробив заяву На одній із головних сцен України відбулося феєричне нагородження

Зірка "Скаженого весілля", де знімався Олег Винник, емоційно прокоментувала його втечу за кордон 23 апреля 2024

"Я теж маю дитину". Зірка "Скаженого весілля", де знімався Олег Винник, емоційно прокоментувала його втечу за кордон Леся Самаєва каже, що "ніколи не належала до зграї вовчиць"

 

Вас могут заинтересовать эти отзывы

Шахраї 1.1
Шахраї

Отзывов: 1

Каталог отзывов





×

Выберите область поиска

  • Авто
  • Одяг / аксесуари
  • Роботодавці
  • Інше