Обіцяв за $3 тис. оформити інвалідність та зняття з військового обліку: затримали "бізнесмена" з Київщини

23 августа 2024

Правоохоронці затримали мешканця Київської області, який допомагав ухилянтам. Зловмисник оцінив у 3 тисячі доларів "послуги" з отримання групи інвалідності та зняття з військового обліку.

Про це повідомили в пресслужбах поліції Києва та Департаменту стратегічних розслідувань НПУ. Підозрюваному загрожує до восьми років позбавлення волі з конфіскацією майна.

"Як встановили правоохоронці, фігурант підшукував клієнтів серед своїх знайомих, розповідаючи їм, що має "зв’язки" серед працівників Медико-соціальних експертних комісій та може допомогти отримати групу інвалідності, яка буде підставою про виключення їх з військового обліку. Прайс на послуги становив 3000 доларів", – розповіли правоохоронці.

Зазначається, що на таку "пропозицію" відгукнувся один зі знайомих "бізнесмена". Для початку зловмисник попросив надіслати на його банківський рахунок 100 доларів, а потім під час особистих зустрічей отримав частинами від чоловіка ще 3000 доларів.

Поліцейські затримали порушника під час отримання ним грошей. Крім того, правоохоронці вилучили у підозрюваного підроблені медичні документи, у яких були внесені неправдиві відомості, які надалі допомогли б "клієнту" отримати ІІ групу інвалідності.

За цим фактом відкрито кримінальне провадження, а затриманому повідомили про підозру. Суд обрав йому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Поліцейські встановлюють інших осіб, які причетні до вказаної злочинної схеми та були у змові з підозрюваним.

Як повідомляв OBOZ.UA, в Одеській області водій фури намагався перевести до Молдови за один раз 48 військовозобов'язаних чоловіків. Порушників зупинили за 3 км від кордону з невизнаною Придністровською Молдавською Республікою 6 серпня.

Лише перевірена інформація в нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та у Viber. Не ведіться на фейки!

obozrevatel.com

Хочешь узнать больше - читай отзывы

← Вернуться на предыдущую страницу

Читайте также:

Дуда проти блокування вступу України до ЄС через "волинську різанину" 24 сентября 2024

Дуда наголосив, що Україна має дійти згоди з Польщею щодо складних питань, у тому числі історичних.

ЗМІ дізналися, чим збивали російські літаки А-50 24 сентября 2024

Під час однієї з операції українські сили використовували систему С-300 із включеним радаром як приманку та заманили літаки до зони дії Patriot.

67-річна Світлана Білоножко відповіла, що змінила в собі завдяки косметології 24 сентября 2024

67-річна Світлана Білоножко відповіла, що змінила в собі завдяки косметології. Фото зараз і в молодості Артистка ніколи не зверталася до пластичних хірургів

 

Вас могут заинтересовать эти отзывы

Маммолог 5.0
Маммолог

Отзывов: 1

WINCO.COM.UA 5.0
WINCO.COM.UA

Отзывов: 1

Pro Contactive 4.7
Pro Contactive

Отзывов: 3

Каталог отзывов





×

Выберите область поиска

  • Авто
  • Одяг / аксесуари
  • Роботодавці
  • Інше