Західна ППО перетворила Київ на рідкісне безпечне місце у країні, що воює, – Politico

20 ноября 2023

На початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну Київ покладався на протиракетні системи середньої дальності С-300 і "Бук М1". Проте зараз західна ППО перетворила столицю на рідкісне безпечне місце у країні, що воює.

Про це пише видання Politico. Українські війська протиповітряної оборони показали, що здатні інтегрувати сучасні системи з радянськими.

Коли почалася війна, Київ покладався на радянські протиракетні системи середньої дальності С-300 і "Бук М1". Це проблема, оскільки ракети до них переважно виробляє країна-агресор РФ.

Проте тепер, як зазначає видання, ця оборона тепер посилена системами ближнього радіуса дії Gepard з Німеччини і системами ППО ближньої дії AN/TWQ-1 Avenger ("Авенджер") зі США, які збивають дрони і крилаті ракети.

На середній дальності Україна використовує MIM-23 Hawks виробництва США; NASAMS, розробку Raytheon і норвезької Kongsberg та німецький IRIS-t SLM. Дальню оборону забезпечують американські системи Patriot PAC-3 і Eurosam SAMP/T, що поставляють Франція та Італія.

Нагадаємо, країна-агресор Росія вночі з 18 на 19 листопада у кілька хвиль намагалася атакувати українську столицю дронами-камікадзе типу Shahed-136/131. Завдяки роботі протиповітряної оборони на підступах до Києва було знищено близько 10 безпілотників.

Як повідомляв OBOZ.UA, російська окупаційна армія продовжує активно застосовувати ударні дрони-камікадзе типу Shahed для обстрілу України. Військово-політичне керівництво збільшує кількість мобільних груп для боротьби з ворожими БПЛА.

Лише перевірена інформація в нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та у Viber. Не ведіться на фейки!

obozrevatel.com

Хочешь узнать больше - читай отзывы

← Вернуться на предыдущую страницу

Читайте также:

Український блог мультимовний "ED": про цікаве в одному місці 16 октября 2024

Сьогодні користувачі хочуть отримувати доступ до знань та цікавинок із різних куточків світу, але на зручних для них мовах. Саме такий підхід пропонує мультимовний український блог "ED"

Сучасне обладнання для тваринництва 10 октября 2024

Обладнання для тваринництва вкрай важливе для ефективного функціонування будь-якої ферми. Адже саме воно допомагає створити оптимальні умови по утриманню та догляду за тваринами

До Британії через Ла-Манш за день прибула рекордна кількість мігрантів 8 октября 2024

До британських берегів 5 жовтня прибуло 17 човнів з 973 людьми на борту, що є найбільшою денною кількістю за 2024 рік.

 

Вас могут заинтересовать эти отзывы

Порушують строки 0.8
Порушують строки

Отзывов: 1

Репродуктолог 5.0
Репродуктолог

Отзывов: 1

https://bactosfera.ua 5.0
https://bactosfera.ua

Отзывов: 1

Каталог отзывов





×

Выберите область поиска

  • Авто
  • Одяг / аксесуари
  • Роботодавці
  • Інше