Західна ППО перетворила Київ на рідкісне безпечне місце у країні, що воює, – Politico

20 ноября 2023

На початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну Київ покладався на протиракетні системи середньої дальності С-300 і "Бук М1". Проте зараз західна ППО перетворила столицю на рідкісне безпечне місце у країні, що воює.

Про це пише видання Politico. Українські війська протиповітряної оборони показали, що здатні інтегрувати сучасні системи з радянськими.

Коли почалася війна, Київ покладався на радянські протиракетні системи середньої дальності С-300 і "Бук М1". Це проблема, оскільки ракети до них переважно виробляє країна-агресор РФ.

Проте тепер, як зазначає видання, ця оборона тепер посилена системами ближнього радіуса дії Gepard з Німеччини і системами ППО ближньої дії AN/TWQ-1 Avenger ("Авенджер") зі США, які збивають дрони і крилаті ракети.

На середній дальності Україна використовує MIM-23 Hawks виробництва США; NASAMS, розробку Raytheon і норвезької Kongsberg та німецький IRIS-t SLM. Дальню оборону забезпечують американські системи Patriot PAC-3 і Eurosam SAMP/T, що поставляють Франція та Італія.

Нагадаємо, країна-агресор Росія вночі з 18 на 19 листопада у кілька хвиль намагалася атакувати українську столицю дронами-камікадзе типу Shahed-136/131. Завдяки роботі протиповітряної оборони на підступах до Києва було знищено близько 10 безпілотників.

Як повідомляв OBOZ.UA, російська окупаційна армія продовжує активно застосовувати ударні дрони-камікадзе типу Shahed для обстрілу України. Військово-політичне керівництво збільшує кількість мобільних груп для боротьби з ворожими БПЛА.

Лише перевірена інформація в нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та у Viber. Не ведіться на фейки!

obozrevatel.com

Хочешь узнать больше - читай отзывы

← Вернуться на предыдущую страницу

Читайте также:

У Кремлі розкрили "політичну мудрість" Трампа щодо Росії 26 июля 2024

Трамп виявляє "трохи більше мудрості" у плані підтримки каналів діалогу з Росією, зазначив Пєсков.

Єфросиніна знялася для Vogue і розказала про чоловіків заповіт. Фото 26 июля 2024

Під час повномасштабного вторгнення зірка телебачення Маша Єфросиніна спрямувала майже всі свої сили на допомогу жінкам і дітям, які постраждали від війни. І тепер її ім'я асоціюється не лише з шоубізнесом, а навіть більше саме із соціальною діяльністю та благодійністю.

Режисер-воїн Олег Сенцов дав свій прогноз на закінчення війни 26 июля 2024

"Путіну потрібна вся Україна": режисер-воїн Олег Сенцов дав свій прогноз на закінчення війни Чоловік вважає, що російська армія не зупиниться на досягнутому

 

Вас могут заинтересовать эти отзывы

7 пологовий  
7 пологовий

Отзывов: 1

Каталог отзывов





×

Выберите область поиска

  • Авто
  • Одяг / аксесуари
  • Роботодавці
  • Інше