У Києві судитимуть лікарів, які організували схему переправлення ухилянтів через кордон

2 мая 2024

У Києві судитимуть злочинне угрупування з числа медпрацівників, яке за гроші визнавали призовників непридатними до військової служби. Вартість "послуг" коливалась від 3 до 4 тисяч доларів США.

Про це повідомили в пресслужбі столичної поліції. Зловмисникам загрожує до дев’яти років позбавлення волі із конфіскацією майна.

У лютому 2023 року правоохоронці викрили незаконну діяльність організованої злочинної групи, до складу якої входили лікарі та керівники медичних закладів Києва. Зловживаючи службовим становищем, вони організували схему безперешкодного перетину держкордону України чоловікам, які підлягають мобілізації.


"Організатором "бізнесу" виявився завідувач неврологічного відділення однієї зі столичних поліклінік, який долучив до злочинної діяльності ще дев’ятьох лікарів та керівників військово-лікарських комісій. Встановлено, що співучасники виготовляли "клієнтам" так звані "білі квитки", а їх вартість коливалась від 3 до 4 тисяч доларів США. У якості доказів злочинної діяльності правопорушників було виявлено "чорнові" записи, комп’ютерну техніку, та гроші у сумі 150 000 доларів США, 26 000 євро та 200 000 гривень, отриманих від злочинної діяльності", – додали в пресслужбі.



Наразі слідство за фактом сприяння у незаконному переправленні осіб через державний кордон України, вчинене з корисливих мотивів, завершено. Обвинувальний акт направлено до суду для розгляду по суті.

Як повідомляв OBOZ.UA, у Закарпатській області з річки Тиса рятувальники дістали тіла двох чоловіків. Ймовірно, вони загинули, коли намагалися переплисти водойму, аби опинитися по інший бік українсько-румунського кордону.

Лише перевірена інформація у нас в Telegram-каналі OBOZ.UA та у Viber. Не ведіться на фейки!

obozrevatel.com

Хочешь узнать больше - читай отзывы

← Вернуться на предыдущую страницу

Читайте также:

Китай збільшив експорт до РФ сировини для виробництва боєприпасів - ЗМІ 16 мая 2024

У 2022 році Китай експортував до Росії більше 700 тонн нітроцелюлози. У 2023 році цей обсяг збільшився майже вдвічі та перевищив 1 300 тонн.

Тимошенко без коси задумливо попозувала у "ментальній броні" з нагоди Дня вишиванки. Фото 16 мая 2024

Лідерка "Батьківщини" Юлія Тимошенко в День вишиванки поділилася своїм фото у відповідній сукні. А заразом продемонструвала оновлену зачіску - без фірмової коси.

Мер Кличко у вишиванці попозував для селфі з ошатним жіноцтвом 16 мая 2024

Мер Києва Віталій Кличко 16-го травня, в День вишиванки приєднався до привітань своїх колег.

 

Вас могут заинтересовать эти отзывы

Каталог отзывов





×

Выберите область поиска

  • Авто
  • Одяг / аксесуари
  • Роботодавці
  • Інше