Підпалили авто військового, який прибув на реабілітацію: на Київщині затримали двох зловмисників

8 октября 2024

Правоохоронці затримали у місті Біла Церква Київської області ще двох поплічників країни-агресора РФ. Зловмисники, за інформацією слідства, підпалювали автомобілі військових у столичному регіоні, які проходили реабілітацію після виконання бойових завдань на фронті.

Про це повідомили в пресслужбах ГУ СБУ Києва та Київської області та поліції Київщини. Підозрюваним загрожує до 10 років позбавлення волі.

"Служба безпеки та Національна поліція затримали у м. Біла Церква ще двох поплічників країни-агресора, які підпалювали автомобілі військових у столичному регіоні", – розповіли правоохоронці.

Було встановлено, що один зі зловмисників – 42-річний безробітній містянин, який торгував синтетичними наркотиками. На співпрацю з ворогом він пішов за грошову винагороду, яку йому запропонували в інтернеті. До швидкого заробітку чоловік залучив свого квартиранта, 31-річного уродженця Донеччини. Останній кілька років тому притягувався до кримінальної відповідальності за крадіжку.

Орендодавець запропонував квартиранту-переселенцю підпалити військовий автомобіль в обмін на безкоштовне проживання протягом місяця, частину від обіцяних грошей та безкоштовну дозу наркотиків. Щоб виконавець не вагався, мешканець Київщини запевнив його, що підпал погоджений з власником авто, який після цього отримає страхову виплату у разі його пошкодження.



"Організатор злочину спорядив молодика запальною сумішшю та телефоном для фіксації підпалу, а сам знаходився неподалік для спостереження. Правоохоронці затримали обох зловмисників по гарячих слідах після підпалу автомобіля, який належить військовослужбовцю одного із інженерно-саперних взводів Збройних Сил України. Боєць проходив реабілітацію після виконання бойових завдань на фронті.



Під час обшуків у помешканнях затриманих вилучено одяг, захисні рукавички та мобільні телефони, які вони використовували для координації та спілкування із замовником. Зловмисникам повідомили про підозру.

Як повідомляв OBOZ.UA, співробітники СБУ та поліції затримали ще чотирьох підпалювачів військових авто у Києві на замовлення спецслужб РФ. Двоє зловмисників раніше мали проблеми із законом.

Лише перевірена інформація у нас в Telegram-каналі OBOZ.UA та у Viber. Не ведіться на фейки!

obozrevatel.com

Хочешь узнать больше - читай отзывы

← Вернуться на предыдущую страницу

Читайте также:

Нідерланди виділять 400 млн євро на розробку дронів для України 8 октября 2024

Половина безпілотників буде розроблена в Нідерландах, а решту виготовлятимуть в Україні та інших країнах.

До Британії через Ла-Манш за день прибула рекордна кількість мігрантів 8 октября 2024

До британських берегів 5 жовтня прибуло 17 човнів з 973 людьми на борту, що є найбільшою денною кількістю за 2024 рік.

Названо рибу, від якої треба відмовитися людям похилого віку 8 октября 2024

Яка найкорисніша риба для літніх людей, як її правильно вживати: пояснення лікарів.

 

Вас могут заинтересовать эти отзывы

MadBid.com 5.0
MadBid.com

Отзывов: 1

Медікал Плаза 5.0
Медікал Плаза

Отзывов: 1

bactosfera 4.9
bactosfera

Отзывов: 1

Каталог отзывов





×

Выберите область поиска

  • Авто
  • Одяг / аксесуари
  • Роботодавці
  • Інше