Патріарх Кирило покарав священника, що служив панихиду по Навальному

25 апреля 2024

Патріарх Кирило заборонив у священнослужінні ієрея московського храму Покрова Пресвятої Богородиці на Лищиковій горі Димитрія Сафронова, що відспівував Олексія Навального в день похорону та проводив панахиду на 40-й день після смерті. Відповідне рішення опубліковане на сайті Московської патріархії РПЦ.

Ієрея понизили до псаломщика і відправили до храму преподобного Пимена Великого в Нових Комірах у Москві для "виконання тих доручень, які визначить йому настоятель". Йому тепер заборонено проводити благословення, носити рясу та священицький хрест.

"Після закінчення терміну несення єпітимії, за відгуками з місця несення послуху, буде ухвалено рішення щодо можливості його подальшого священнослужіння", - резюмується в документі.

Офіційна причина такого рішення у документі не вказується.

Опозиційне видання Медуза заявило, що ієрей поставив свій підпис під зверненням священнослужителів із закликом віддати тіло політика сім'ї.

У соцмережах також повідомили, що Димитрій Сафронов не читав Молитву про перемогу святої Русі, в якій говориться, що "війни охочі ополчилися на Святу Русь і бажають розділити і погубити". Московська єпархія з вересня 2022 року вимагає від усіх парафій читати цю молитву, зазначає Медуза.

Новини від Корреспондент.net в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/korrespondentnet та WhatsApp

korrespondent.net

Хочешь узнать больше - читай отзывы

← Вернуться на предыдущую страницу

Читайте также:

У столиці судитимуть депутатів Київради, які ухилилися від військової служби 4 мая 2024

Ухилилися від військової служби: у столиці судитимуть депутатів Київради. Подробиці справи Також серед обвинувачуваних командир однієї із військових частин ТрО та посадовець КМВА

Федишин розказала, що буде в її великодньому кошику і що з'їсть першим після церкви 4 мая 2024

Співачка Ірина Федишин розповіла про великодні традиції своєї родини. Виявляється, сама зірка пасок не пече, а помагає мамі Лесі. Зате декорують святкову випічку вже всі разом.

Ірина Сопонару в потягу романтично привітала нареченого-британця 4 мая 2024

Акторка Ірина Сопонару, яка у травні минулого року офіційно стала нареченою, привітала з днем народження бойфренда-британця Різа.

 

Каталог отзывов





×

Выберите область поиска

  • Авто
  • Одяг / аксесуари
  • Роботодавці
  • Інше