В мережі показали 5 винаходів Майкла Джексона, Волта Діснея та інших знаменитостей

5 июня 2023

Геніальні ідеї, які полегшують життя, з'являються не лише в учених, а й у далеких від науки людей. Наприклад, у зірок Голлівуду чи музикантів. Деякі з їхніх винаходів дуже неочікувані, й використовуються досі.

Що запатентували Гаррі Коннік, Джеймі Лі Кертіс та інші селебріті? Читайте в матеріалі OBOZREVATEL.

1. Майкл Джексон

Легендарний поп-співак, танцюрист, кіноактор та автор пісень Майкл Джексон створив пристрій, який допомагав приймати складні пози під виконання хіта Smooth Criminal. Артист та його команда зависали на сцені під кутом 45 градусів. Здавалося, вони "кинули виклик" силі тяжіння.

Хитрість полягає у винаході Джексона: спеціальні підбори, які вставлялися у кріпильний вузол, вбудований у сцену. Це взуття знаменитість запатентував у 1992 році.

2. Гаррі Коннік

Американський актор, співак і джазовий піаніст Гаррі Коннік є автором винаходу, який став спасінням для музикантів. Під час виступів у 90-ті роки його неймовірно дратувало, що вітер постійно скидав із пюпітра ноти. Це надихнуло артиста на створення пристрою, який проектував партитуру на екран.

Це неабияк зберегло нерви Гаррі. Він прямо на концерті редагував партитуру й надсилав її членам оркестру.

3. Джеймі Лі Кертіс

Американська акторка, письменниця і громадська діячка Джеймі Лі Кертіс має патент на екологічні дитячі пелюшки із водонепроникною кишенею для підтирань. Під час одного з інтерв'ю знаменитість розповіла про свій винахід: "Ця пелюшка має назву Dipe 'N Wipe. Вона допомагає швидко робити всі гігієнічні процедури з немовлям, не відволікаючись".

4. Геді Ламар

Австрійсько-американська акторка Геді Ламар математично обдарована. Вона у 1942 році винайшла методи розширення спектра зв'язку та стрибкоподібного перелаштування частоти, необхідні для бездротового зв'язку докомп'ютерної ери. До речі, вони й сьогодні використовуються у мобільному зв'язку.

5. Волт Дісней

Американський художник-мультиплікатор, кінорежисер, актор, сценарист і продюсер Волт Дісней – справжня легенда. Він створив перший в історії звуковий мультфільм, перший музичний та перший повнометражний. Саме Волт винайшов пристрій, який "оживляє" набір картинок, проектуючи на екран одну за іншою.

Раніше OBOZREVATEL писав про знаменитостей, які займалися магією та езотерикою.

Тільки перевірена інформація в нас у Telegram-каналі Obozrevatel та у Viber. Не ведіться на фейки!

obozrevatel.com

Хочешь узнать больше - читай отзывы

← Вернуться на предыдущую страницу

Читайте также:

У США шторм знеструмив понад 850 000 будинків, є загиблі 17 мая 2024

Чиновники з надзвичайних ситуацій округу Монтгомері назвали пошкодження ліній електропередач "катастрофічними".

У Москві затримали віце-губернатора Алтайського краю з валізою грошей 17 мая 2024

Кібардіна підозрюють у шахрайстві з використанням службового становища. Під час затримання він мав при собі валізу з 18 мільйонами рублів.

Проблеми зі спиною: як отримати медичну допомогу безкоштовно 17 мая 2024

Біль у спині — один із найпоширеніших медичних симптомів у сучасному світі. За даними різних досліджень, понад 80% дорослого населення хоча б раз у житті відчували біль у спині. Цей симптом може вмить погіршити якість життя і обмежити нашу звичну активність, але, попри це, ми часто ігноруємо подібні сигнали свого тіла. 

 

Вас могут заинтересовать эти отзывы

Италия вогс 5.0
Италия вогс

Отзывов: 1

Каталог отзывов





×

Выберите область поиска

  • Авто
  • Одяг / аксесуари
  • Роботодавці
  • Інше