Передача балістики Росії: ЄС готує санкції проти Ірану

12 сентября 2024

Європейський Союз почав підготовку нових санкцій проти Ірану, що стануть частиною відповіді ЄС на постачання Росії іранських балістичних ракет. Про це під час брифінгу в четвер, 12 вересня, заявив речник ЄС з питань зовнішньої та безпекової політики Петер Стано.

Він нагадав, що Євросоюз був дуже чітким щодо наслідків для Ірану за постачання ракет Росії ще під час Європейської ради у березні.

"Тоді у висновках лідери ЄС наголосили: якщо така інформація буде підтверджена, це матиме прямі наслідки. Це потягне швидкі дії від ЄС у координації з міжнародними партнерами, що передбачатимуть запровадження суттєвих обмежувальних заходів проти Ірану", - наголосив посадовець.

Росія намагається роздобути якомога більше зброї від третіх країн для ведення війни проти України. 

Високий представник ЄС Жозеп Боррель під час численних контактів з іранськими колегами застерігав щодо передачі Росії балістичних ракет, додав Стано.

"Оскільки Іран робить це, буде відповідь, і вона буде швидкою. Європейський Союз і високий представник Боррель вже надали країнам-членам пропозиції стосовно цільових заходів, які будуть частиною відповіді ЄС", - підсумував посадовець.

Нагадаємо, 6 вересня видання The Wall Street Journal повідомило, що Іран відправив до Росії балістичні ракети малої дальності.

Новини від Корреспондент.net в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/korrespondentnet та WhatsApp

korrespondent.net

Хочешь узнать больше - читай отзывы

← Вернуться на предыдущую страницу

Читайте также:

Київ отримає дозвіл на удари вглиб РФ до початку зими - глава МЗС Британії 27 сентября 2024

Частина союзників вважають, що зброя, надана західними партнерами Україні, має використовуватися в повному обсязі, зокрема і для ударів углиб Росії.

У Росії сталася авіакатастрофа з депутатом на борту 27 сентября 2024

Напередодні у регіоні зник приватний гелікоптер Robinson R44, який прямував із села Бичаче до селища Карандашевська Приморського округу.

Зустріч давніх друзів: Пенелопа Крус пригорнула Джонні Деппа для милого селфі в Іспанії 27 сентября 2024

Голлівудські зірки Джонні Депп та Пенелопа Крус знайомі здавна. Щонайменше акторів обʼєднує спільна робота над фільмом "Кокаїн", який вийшов у світ у 2001-му. І, здається, відтоді обидва підтримують дружні стосунки.

 

Вас могут заинтересовать эти отзывы

ФитКервс 5.0
ФитКервс

Отзывов: 1

FitCurves  
FitCurves

Отзывов: 1

FitCurves  
FitCurves

Отзывов: 1

Каталог отзывов





×

Выберите область поиска

  • Авто
  • Одяг / аксесуари
  • Роботодавці
  • Інше