Активісти закликали скасувати концерт російськомовних артистів у центрі Києва

20 августа 2024

Небайдужі українськи активісти закликають скасувати російськомовний концерт гурту "Кто там" й інших, який відбудеться наприкінці серпня у столичному закладі Campus Community. Представники ініціативи "Мова неволі", які виступають проти вивісок російською мовою у містах України, опублікували заяву у соцмережах.

У дописі в Instagram вони звернули увагу, що хедлайнерами музичного фестивалю "Take Йоу Festival" стали "зросійщені співаки Shtaket, Andrew Skat, Вася Кимо та інші". Завдяки даним з відкритих джерел, команда дізналася, що учасники заходу не тільки продовжують співати російськомовний репертуар, а також мають активні акаунти у Вконтакте та платять податки через Яндекс Музику.


"6 квітня 2024 року Campus Community вже запрошував цих виконавців до себе та, незважаючи на критику суспільства, подію не скасував. Ми запитали Campus Community про можливість скасувати "Take Йоу Festival", але відповіді ми не отримали. Можливо, досить тягнути російську мову та культуру в Україну?" – йдеться у дописі.



На сторінці платформи Campus Community відрегували на заклики українців. Адміністрація комплексу принесла свої вибачення, зазначивши, що концерт був запланований, як благодійний захід на підтримку ЗСУ. "Ми не проводимо заходи для російских виконавців та не співпрацюємо з ними. Завжди підтримуємо проєкти, створені на підтримку наших військових", – йдеться у заяві.

Тим не менш, чи скасують виступ наразі невідомо. "Зараз чекаємо на роз'яснення від організатора концерту", – відповіли в Campus Community.

Раніше OBOZ.UA писав про те, як зірка "Століття Якова" емоційно відреагував на запитання про родичів у Росії: "Про що говорити? Як здоров'я вашої собаки?"

Тільки перевірена інформація в нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та Viber. Не ведіться на фейки!

obozrevatel.com

Хочешь узнать больше - читай отзывы

← Вернуться на предыдущую страницу

Читайте также:

Київ отримає дозвіл на удари вглиб РФ до початку зими - глава МЗС Британії 27 сентября 2024

Частина союзників вважають, що зброя, надана західними партнерами Україні, має використовуватися в повному обсязі, зокрема і для ударів углиб Росії.

Грошей на допомогу українцям цієї зими мало - ООН 27 сентября 2024

Більш ніж половина потужностей України з виробництва електроенергії знищена під час російських атак.

У РФ заявили про атаку дронів та пожежу у Ростовській області 27 сентября 2024

Пожежа в районі міста Новошахтинськ була досить сильною, вона спалахнула в мікрорайоні Нова Соколовка біля ЛЕП.

 

Вас могут заинтересовать эти отзывы

FitCurves  
FitCurves

Отзывов: 1

FitCurves  
FitCurves

Отзывов: 1

FitCurves 5.0
FitCurves

Отзывов: 1

Каталог отзывов





×

Выберите область поиска

  • Авто
  • Одяг / аксесуари
  • Роботодавці
  • Інше