Фінляндія заявила, що поки триває війна не будуватиме відносини з РФ

20 июня 2024

Новий звіт Фінляндії про зовнішню політику та політику безпеки передбачає, що офіційні Гельсінкі не будуть відновлювати політичні відносини з Москвою, поки та веде свою загарбницьку війну проти України. Про це з посиланням на главу МЗС Еліну Вплтонен повідомляє фінське медіа Yle в четвер, 20 червня.

Політичні відносини між країнами нині розірвані й функціонують лише дипломатичні відносини та необхідна співпраця між органами влади, в тому числі на кордоні.

Повномасштабне вторгнення докорінно змінило відносини між Фінляндією та Росією, мовиться у звіті.

Водночас Фінляндія, зазначається у звіті, буде намагатися підтримувати умови функціонування російського громадянського суспільства, наскільки це можливо.

"Ми надіємося, що Росія перетвориться на демократію", – зауважила Валтонен.

Проте звіт не визначає Росію такою, що становить безпосередню військову загрозу для Фінляндії, але наголошується що до загрози застосування військової сили проти Фінляндії необхідно бути готовими.

Гельсінкі вважають, що Росія продовжить здійснювати гібридні атаки проти Фінляндії. Прикладом цього є перенаправлення шукачів притулку до східного кордону.

Також звіт закликає підготуватись до пошкодження критично важливих об'єктів інфраструктури.

Як ми вже писали, російський військовий літак у понеділок, 10 червня, тимчасово порушив повітряний простір Фінляндії. Це перший такий інцидент відтоді, як країна вступила у НАТО.

Новини від Корреспондент.net в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/korrespondentnet та WhatsApp

korrespondent.net

Хочешь узнать больше - читай отзывы

← Вернуться на предыдущую страницу

Читайте также:

Аль Пачіно засвітився на дні народження своєї молодшої на 54 роки пасії 28 сентября 2024

Нур Альфаллах та Аль Пачіно виховують спільну дитину

Українка з найбільшими у світі вилицями зізналася, яким оригінальним методом реагує на критику зовнішності 28 сентября 2024

"Чи багато в мене хейтерів? Повно!" Українка з найбільшими у світі вилицями зізналася, яким оригінальним методом реагує на критику зовнішності Анастасія Покрищук пояснила, чому уникає розмов про особисте життя в соцмережах

62-річна лікарка три місяці їла лише сардини: що сталося з її тілом 28 сентября 2024

За її словами, люди думають, що вона "абсолютно божевільна" через цю дієту.

 

Вас могут заинтересовать эти отзывы

ФитКервс 5.0
ФитКервс

Отзывов: 1

FitCurves 5.0
FitCurves

Отзывов: 1

Каталог отзывов





×

Выберите область поиска

  • Авто
  • Одяг / аксесуари
  • Роботодавці
  • Інше