Польща готова розмістити ядерну зброю - Дуда

22 апреля 2024

Влада Польщі готова розмістити ядерну зброю на території своєї країни. Про це сказав польський президент Анджей Дуда в інтерв'ю виданню Fakt, оприлюдненому у понеділок, 22 квітня.

"Якщо наші союзники вирішать розмістити ядерну зброю в рамках спільного використання ядерної зброї також і на нашій території для зміцнення безпеки східного флангу НАТО, ми до цього готові. Ми є союзником у Північноатлантичному альянсі, і у нас теж є зобов'язання в цьому плані, тобто ми просто реалізуємо спільну політику", – заявив лідер Польщі.

Дуда також підтвердив, що тема розміщення в країні ядерної зброї "вже деякий час є темою польсько-американських переговорів".

"Мушу зізнатися, що коли мене про це запитали, я заявив про нашу готовність (розмістити зброю – ред.). Росія все більше мілітаризує Кенігсберзький округ. Нещодавно вона перебазувала свою ядерну зброю в Білорусь", – нагадав він.

На слова Дуди стосовно ядерної зброї оперативно відреагував речник Кремля Дмитро Пєсков.

"Наші військові, зрозуміло, будуть аналізувати ситуацію у разі реалізації таких планів і в будь-якому випадку будуть робити все необхідне, всі необхідні кроки у відповідь, щоб гарантувати нашу безпеку", – сказав він.

Нагадаємо, у минулому році в Польщі вперше заговорили про розміщення ядерної зброї. Тодішній прем'єр-міністр Матеуш Моравецький заявив, що Польща хотіла б приєднатися до програми ядерного обміну між країнами НАТО.

Новини від Корреспондент.net в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/korrespondentnet та WhatsApp

korrespondent.net

Хочешь узнать больше - читай отзывы

← Вернуться на предыдущую страницу

Читайте также:

Автор хіта "Гарно так" CHEEV, який народився та виріс у Білорусі, розкрив несподіваний лайфхак переходу на українську мову 3 мая 2024

Автор хіта "Гарно так" CHEEV, який народився та виріс у Білорусі, розкрив несподіваний лайфхак переходу на українську мову Українською він почав писати треки ще у 2019 році

У «Google Фото» з'явиться опція покращення відео одним дотиком 3 мая 2024

Разработчики Google готовят для своего приложения «Google Фото» новый инструмент, который позволит легко улучшать видеоролики.

Експерти відповіли, чи потрібно нести кліща на аналіз, якщо ви дістали його вдома 3 мая 2024

Чи потрібно нести кліща на аналіз, якщо ви дістали його вдома

 

Вас могут заинтересовать эти отзывы

Аристея тур 0.3
Аристея тур

Отзывов: 1

Каталог отзывов





×

Выберите область поиска

  • Авто
  • Одяг / аксесуари
  • Роботодавці
  • Інше