Польща має намір посилити присутність своєї армії на кордоні з Білоруссю

25 марта 2024

Польща направляє додаткові війська на кордон із Білоруссю. Про це у суботу, 23 березня, повідомив міністр оборони Польщі Владислав Косиняк-Камиш, пише польська агенція PAP. 

"Ми посилимо присутність польської армії в Підляському, Люблінському, Вармінсько-Мазурському та Підкарпатському воєводствах", - сказав голова Міністерства оборони Польщі.

Ці воєводства межують з Білоруссю, Росією, Литвою та Україною.

Міністр пояснив, що постійна присутність польської армії на прикордонних територіях покликана стримати потенційних противників. Також він звернув увагу на те, що останнім часом почастішали спроби нелегального перетину кордону.

З літа 2021 року на кордоні спостерігається міграційний тиск з білоруської сторони. За даними прикордонної служби, у 2024 році було понад 2,3 тисячі спроб незаконного перетину кордону.

Білорусь перекинула ешелон із технікою та військовими у складі 46 вагонів до кордону з Литвою. 

Новини від Корреспондент.net в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/korrespondentnet та WhatsApp

korrespondent.net

Хочешь узнать больше - читай отзывы

← Вернуться на предыдущую страницу

Читайте также:

Білий дім заборонив імпорт урану з Росії 14 мая 2024

На початку повномасштабного вторгнення Сполучені Штати не стали вводити заборону на імпорт російського урану, бо це було критично важливо для американських АЕС.

Жителя РФ засудили за "диверсію", яку нібито "контролювали з України" 14 мая 2024

Чоловіка звинувачують у тому, що в листопаді 2022 року він намагався підпалити цистерну з дизельним пальним у парку залізничної станції.

У Києві біля ТРЦ Ocean Plaza прорвало трубу, відомо подробиці 14 мая 2024

Дорога перетворилась на річку: у Києві біля ТРЦ Ocean Plaza прорвало трубу, відомо подробиці. Фото і відео Рух транспорту у районі НП суттєво ускладнено

 

Вас могут заинтересовать эти отзывы

Italiavogs 5.0
Italiavogs

Отзывов: 1

Каталог отзывов





×

Выберите область поиска

  • Авто
  • Одяг / аксесуари
  • Роботодавці
  • Інше