Польща обурена нестачею бажаючих для формування Українського легіону

3 октября 2024

Польща готова тренувати українських військових із Українського легіону, але кількість бажаючих записатися до нього є недостатньою, заявив віцепрем'єр-міністр Польщі Владислав Косіняк-Камиш в етері Wirtualna Polska.

Нині польська сторона вже підготувалася до тренування Українського легіону, як це було передбачено безпековою угодою, підписаною між Польщею й Україною в липні цього року.

Водночас Варшава підготувала понад 20 тис. українських військових в Польщі, що найбільше серед країн в межах місії ЄС і двосторонніх відносин.

"Ми не відповідаємо за рекрутацію, а відповідаємо за підготовку і навчання. Ми готові до цього навчання, але кількість осіб, яка мала зголоситися з українського боку, є замалою", - пояснив Камиш.

Він додав, українська сторона запевняла у великій кількості бажаючих, з яких може навіть бути сформована одна бригада, тобто кілька тисяч осіб.

Також він зауважив, що у польському суспільстві "викликає певні емоції" той факт, що є значна потреба в українських військових, тоді як багато молодих чоловіків в Польщі, які говорять українською, не зголошуються йти до війська.

Раніше глава МЗС Польщі заявив, що у Польщі поки що не вдалося набрати достатню кількість громадян України для формування бригади Українського легіону.

У міністерстві оборони Чехії вивчатимуть досвід Польщі щодо створення легіону добровольців з українців. 

Український легіон для мігрантів - у Польщі вже є сотні добровольців

Новини від Корреспондент.net в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/korrespondentnet та WhatsApp

korrespondent.net

Хочешь узнать больше - читай отзывы

← Вернуться на предыдущую страницу

Читайте также:

Мережею шириться черговий смертельний тренд серед дітей 3 октября 2024

Практика, раніше відома як хаффінг або нюхання, знову набирає популярності.

Кідман у картатій спідничці завітала підтримати дебют 16-річної дочки на подіумі. Фото 3 октября 2024

Голлівудська актриса Ніколь Кідман з тих зірок, які рідко з’являються на публіці із дітьми. Винятком став показ італійського бренду Miu Miu, участь у якому взяла 16-річна донечку акторки Сандей Роуз. Для юної красуні вихід на подіум став дебютом у моделінгу.

В Росії засудили фельдшера за намір вступити до легіону "Свобода Росії" 3 октября 2024

Раніше фельдшера вже оштрафували за "дискредитацію" російської армії, а під час обшуку у нього знайшли українські прапори та символіку легіону.

 

Вас могут заинтересовать эти отзывы

5 роддом  
5 роддом

Отзывов: 1

bactosfera 4.9
bactosfera

Отзывов: 1

FitCurves 3.2
FitCurves

Отзывов: 1

Каталог отзывов





×

Выберите область поиска

  • Авто
  • Одяг / аксесуари
  • Роботодавці
  • Інше