Послу Росії у Чехії доручили передати у Кремль, що вони "сміття людства"

9 июля 2024

Глава Міністерства закордонних справ Чехії Ян Ліпавський передав через посла росіянам, що вони є "сміттям людства", бо бомблять дитячі лікарні. Про це повідомляє Seznam Zpravy у вівторок, 9 липня.
 
Очільник чеського МЗС розпорядився викликати посла Росії Александра Змєєвського після удару по дитячій лікарні Охматдит у Києві.
 
"Убивці, які нападають на дітей у лікарнях, - це сміття людства. Йому доручили передати це до Москви", - сказав міністр.
 
Змєєвський після виклику до МЗС Чехії повторив, що "це була не російська ракета, це була українська ракета", а зустріч у міністерстві минула "як завжди".
 

Російського посла вже втретє з початку року викликають до чеського МЗС: у лютому - у зв'язку зі смертю опозиціонера Олексія Навального, а на початку травня - через кібератаки на чеські установи та об'єкти критичної інфраструктури.
 
Нагадаємо, 8 липня росіяни завдали масованого удару по Україні. Однією з цілей стала лікарня Охматдит у Києві. У закладі загинуло двоє людей і 30 були поранені, серед них 10 дітей.

СБУ встановила, що росіяни атакували лікарню ракетою Х-101. Оприлюднено відео цієї атаки.

Новини від Корреспондент.net в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/korrespondentnet та WhatsApp

korrespondent.net

Хочешь узнать больше - читай отзывы

← Вернуться на предыдущую страницу

Читайте также:

Макарони з твердих сортів пшениці: вибір для здорового харчування 23 октября 2024

бирайте вироби з твердих сортів пшениці. І не хвилюйтеся. Твердосортні макарони купити можна майже в кожному супермаркеті чи онлайн-магазині. Це не просто смачна, але й корисна альтернатива звичайним макаронним виробам

Як зацікавити дітей наукою? 22 октября 2024

Діти завжди прагнуть до відкриттів. Їхнє бажання дізнаватися нове може стати справжньою базою для любові до науки. Але як зробити так, щоб наука захопила їх по-справжньому?

Как эффективно избавиться от алкоголизма? 16 октября 2024

Алкоголизм – серьезная проблема, как для самого алкозависимого, так и для членов его семьи. Прежде всего, важно понять, что алкогольная зависимость – это не просто дурная привычка, это упорное заболевание

 

Вас могут заинтересовать эти отзывы

buctosfera.ua дарсонал 5.0
buctosfera.ua дарсонал

Отзывов: 1

Романча Роман 5.0
Романча Роман

Отзывов: 1

Каталог отзывов





×

Выберите область поиска

  • Авто
  • Одяг / аксесуари
  • Роботодавці
  • Інше