Посол США поїхала з Росії

7 мая 2024

Посол США в Росії Лінн Трейсі тимчасово перебуває за межами країни. Про це сказав заступник глави МЗС Росії Сергій Рябков, повідомили російські ЗМІ у вівторок, 7 травня.

"Наскільки нам відомо, посол Трейсі поїхала на певний час із Росії, це було оголошено нам", – заявив він.

Рябков додав, що про це було повідомлено в МЗС за певний час до того, як остаточно вирішилося питання із запрошеннями послів на так звану "інавгурацію" Володимира Путіна.

"Тут є в Росії повірена у справах США. Відповідно, як я розумію, зокрема із повідомлення Держдепартаменту вчорашнього, її присутність не була передбачена на церемонії", – зазначив чиновник.

Відповідаючи на запитання про те, чи останнім часом були непублічні контакти зі США з тематики стратегічної стабільності, Рябков додав: "Ні, у нас мінімальний йде діалог зі Сполученими Штатами в цілому, а саме з цієї теми ми епізодично обмінюємося думками з фрагментарних аспектів" .

За його словами, Москва очікує "змін на краще в нинішній глибоко ворожій стосовно Росії політиці США".

Також Рябков поскаржився на "руйнівну ескалаційну лінію Вашингтона", через що начебто під питанням мораторій на розміщення ракет середньої і малої дальності.

Напередодні стало відомо, що Німеччина відкликала посла з Росії. Таке рішення було прийняте після того, як Берлін звинуватив у кібератаках групу хакерів APT28, яка пов'язана з російською військовою розвідкою.

Новини від Корреспондент.net в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/korrespondentnet та WhatsApp

korrespondent.net

Хочешь узнать больше - читай отзывы

← Вернуться на предыдущую страницу

Читайте также:

Українська блогерка з Бахмута похизувалася польотом на приватному літаку в Канни з чоловіком 19 мая 2024

Українська блогерка з Бахмута похизувалася польотом на приватному літаку в Канни з чоловіком: українці різко відреагували Вона планує вийти на червону доріжку

Бербок закликала Захід надати Україні ракети дальнього радіусу дії 19 мая 2024

Збройним Силам України необхідно більше зброї дальнього радіусу дії, щоб можна було бити по цілях глибоко за лінією фронту.

Аня Тейлор-Джой вразила ефектним вбранням у Каннах 18 мая 2024

У Франції триває Каннський кінофестиваль-2024, на парадних хідниках якого зірки вражають ефектними вбраннями.

 

Вас могут заинтересовать эти отзывы

Италия вогс 5.0
Италия вогс

Отзывов: 1

Verno стоматология 5.0
Verno стоматология

Отзывов: 1

Каталог отзывов





×

Выберите область поиска

  • Авто
  • Одяг / аксесуари
  • Роботодавці
  • Інше