Представник у ФРН закликав делегацію відвідати Тайвань

5 августа 2022

Представник Тайваню в Німеччині Се Чжівей запропонував делегації Бундестагу відвідати острів на тлі загострення напруженості у відносинах між Пекіном та Тайбеєм. "Заборони на поїздки на Тайвань мають зникнути", - заявив він в опублікованому в середу, 3 серпня, інтерв'ю німецькій газеті Tagesspiegel.

"Я пропоную, щоб делегація Бундестагу на чолі з головою парламенту Бербель Бас вирушила на Тайвань. Це виходило б не від парламентських фракцій, а від Бундестагу як такого - як незалежного законодавчого державного органу, який представляє народ і не підпорядковується уряду", - сказав дипломат.

При цьому він зазначив, що нинішня ситуація є "найбільшим потенціалом для військового конфлікту з 1996 року".

Напруженість між владою материкового Китаю та Тайваню зросла останніми днями через візит на острів спікера Палати представників Конгресу США Ненсі Пелосі. Політик залишила Тайвань 3 серпня, прилетівши туди напередодні увечері в рамках турне країнами Азії. Пелосі стала першою за 25 років спікеркою Палати представників США, яка відвідала Тайвань.

Влада Китаю, яка вважає Тайвань своєю територією, виступила з різкою критикою ще до відвідування Пелосі острова. Голова КНР Сі Цзіньпін під час телефонної розмови з президентом США Джо Байденом застеріг Сполучені Штати від "гри з вогнем" щодо позиції Вашингтона щодо Тайваню.


На знак протесту МЗС КНР викликало посла США у Пекіні Ніколаса Бернса. Крім того, Китай частково призупинив торгівлю з островом та оголосив про проведення військових навчань у Тайванській протоці. США офіційно не визнають незалежність Тайваню, але виступають проти погроз Китаю силою приєднати острів.

 

Джерело: Українська служба DW

korrespondent.net

Хочешь узнать больше - читай отзывы

← Вернуться на предыдущую страницу

Читайте также:

Принцеса Беатріс у Лондоні вигуляла дві романтичні сукні 25 апреля 2024

Онука королеви Єлизавети II принцеса Беатріс – знана модниця. Вкотре вона довела це, вигулявши кілька ефектних, весняних образів із квітковими сукнями поспіль.

Apple випустить "Калькулятор" для iPad - користувачі планшета 14 років рахували в стовпчик 25 апреля 2024

Apple випустить "Калькулятор" для iPad - користувачі планшета 14 років рахували в стовпчик

В ISW оцінили вплив ударів по НПЗ на нафтопереробку в Росії 24 апреля 2024

Майбутні удари українських БпЛА можуть вивести з ладу більшу частину російських нафтопереробних потужностей, вважають аналітики.

 

Вас могут заинтересовать эти отзывы

Шахраї 1.1
Шахраї

Отзывов: 1

Каталог отзывов





×

Выберите область поиска

  • Авто
  • Одяг / аксесуари
  • Роботодавці
  • Інше