Причетний до розстрілу цивільного авто в Гостомелі: ідентифіковано ще одного російського окупанта

10 мая 2024

Правоохоронці ідентифікували ще одного військовослужбовця рф, причетного до воєнних злочинів на Київщині. Зловмисник брав участь у розстрілі цивільного автомобіля у Гостомелі.

Про це повідомили в пресслужбі Київської обласної прокуратури. Зловмиснику загрожує до 15 років позбавлення волі або довічне.

"За даними слідства, у лютому 2022 року в окупованому Гостомелі підозрюваний спільно зі співслужбовцями відкрив вогонь на ураження по цивільному автомобілю, який рухався в сторону міста Буча. Водій транспортного засобу отримав численні вогнепальні поранення. Згодом потерпілому вдалось врятуватись", – розповіли в прокуратурі.

Наказ на вбивство цивільного населення та розстріл всіх без виключення автівок, які проїжджали повз бойові позиції по вулицях Шевченка та Свято-Покровській, окупанти отримали від свого командира. Загалом військовослужбовці зазначеного загону під час перебування на позиціях в Гостомелі причетні до розстрілу 12 транспортних засобів, внаслідок чого вбито 11 громадян, а 15 – поранено.

Правоохоронці заочно повідомили про підозру бійцю-снайперу спецпідрозділу "Заслон" військ нацгвардії РФ по Красноярському краю за фактами порушення законів та звичаїв війни. Раніше прокурори скерували до суду обвинувальний акт стосовно офіцера нацгвардії РФ, який разом з підозрюваним брав участь в окупації Київщини та розстрілі цього авто у Гостомелі.

Як повідомляв OBOZ.UA, в Україні судитимуть офіцера розвідроти збройних сил країни-агресора РФ, причетного до воєнних злочинів. Окупант погрожував вбивством, імітував ампутацію кінцівок та бив мешканця Бучі Київської області.

Лише перевірена інформація у нас в Telegram-каналі OBOZ.UA та у Viber. Не ведіться на фейки!

obozrevatel.com

Хочешь узнать больше - читай отзывы

← Вернуться на предыдущую страницу

Читайте также:

Режисер "20 днів у Маріуполі" Мстислав Чернов і Jerry Heil зустрілися в Каннах під час кінофестивалю 20 мая 2024

"Фото дня": режисер "20 днів у Маріуполі" Мстислав Чернов і Jerry Heil зустрілися в Каннах під час кінофестивалю Обоє митців беруть участь в українському благодійному вечорі

Прем'єр Естонії пояснила, чому союзники та світ мало допомагають Україні 20 мая 2024

Україна страждає від затримок і недостатніх поставок військової допомоги, які доводиться компенсувати самопожертвою українських солдатів.

У Росії безногому учаснику війни проти України зламали руку за шум протезу 20 мая 2024

Чоловік намагався закрити голову руками і в результаті отримав перелом тієї руки, в яку раніше вставили пластину.

 

Вас могут заинтересовать эти отзывы

Каталог отзывов





×

Выберите область поиска

  • Авто
  • Одяг / аксесуари
  • Роботодавці
  • Інше