Путін "розбудив" НАТО - Макрон

1 июня 2023

Президент Росії Володимир Путін "розбудив" НАТО найсильнішим "електрошоком", розпочавши війну проти України. Про це сказав президент Франції Еммануель Макрон під час виступу на форумі Globsec в Братиславі, повідомляє французька газета Le Monde у середу, 31 травня.

Макрон при цьому нагадав, що він у 2019 році різко висловився на адресу НАТО, сказавши, що Альянс перебуває у стані "смерті мозку".

"Сьогодні нам потрібно всіма силами допомогти Україні вести ефективний контрнаступ", – заявив президент Франції.

Він додав, що це важливо, оскільки "на карту в найближчі місяці поставлено саму можливість обраного і, отже, міцного миру".

Макрон також підкреслив, що "географія не зміниться, Росія залишиться Росією з тими самими кордонами".

"І ми маємо побудувати простір, який дасть нам змогу наймирнішим чином, без жодної наївності, співіснувати з Росією завтрашнього дня", – додав він.

Макрон вважає, що Захід повинен надати Україні "відчутні та надійні гарантії безпеки", будучи "набагато більш амбітним", ніж досі. За його словами, "це стане предметом колективних дискусій найближчими тижнями".

Президент Франції наголосив, що Україна "сьогодні захищає Європу", і в інтересах Заходу – "надійні гарантії безпеки в багатосторонніх рамках".

Раніше стало відомо, що Франція готова укласти угоду щодо гарантій безпеки України. Це допоможе українській державі захищатися в довгостроковій перспективі.

Новини від Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet

korrespondent.net

Хочешь узнать больше - читай отзывы

← Вернуться на предыдущую страницу

Читайте также:

Зеленська зізналася, що засмучує її у власних дітях та в які моменти вдається "жити майже нормально" 17 мая 2024

Перша леді Олена Зеленська у своїх інтерв’ю переважно говорить про суспільні ініціативи, соціальні проєкти та політику. Однак подекуди дозволяє розкрити і трохи особистого. Зокрема, про дітей.

Чехія планує пілотний проєкт допомоги з повернення українців додому 17 мая 2024

Проєкт триватиме з червня по листопад, участь у ньому можуть узяти іноземці, які проживають у Чехії через війну в Україні. Підкреслюється, що це не стосується військової служби українців.

Українська співачка розповіла, як Тіна Кароль відмовила їй в перекладі російськомовного хіта, та назвала причину 17 мая 2024

Українська співачка розповіла, як Тіна Кароль відмовила їй в перекладі російськомовного хіта, та назвала причину Виявилося, артистка мала перелік пісень, які дозволяє українізовувати

 

Вас могут заинтересовать эти отзывы

Италия вогс 5.0
Италия вогс

Отзывов: 2

Роды 2.5
Роды

Отзывов: 1

Каталог отзывов





×

Выберите область поиска

  • Авто
  • Одяг / аксесуари
  • Роботодавці
  • Інше