Іран просив допомоги у США після авіакатастрофи з Раїсі

21 мая 2024

Іран звертався до США з проханням про допомогу після аварії гелікоптера президента Ібрагіма Раїсі. Про це повідомив речник Державного департаменту США Метью Міллер, передає AFP.
 
У Держдепі зазначили, що Іран, який не має дипломатичних відносин з США після ісламської революції 1979 року, звернувся до Штатів після того, як гелікоптер Раїсі розбився 19 травня у горах.
 
"Уряд Ірану звернувся до нас з проханням про допомогу. Ми сказали, що будемо готові допомогти - те, що ми зробили б щодо будь-якого уряду в такій ситуації. Зрештою, переважно з матеріально-технічних причин, ми не змогли надати таку допомогу", - розповів Міллер.
 

Державний департамент США у своїй заяві висловив офіційні співчуття у зв'язку зі смертю Раїсі. Адміністрація президента Джо Байдена назвала співчуття стандартними та не висловила підтримку Раїсі.
 
"Це була людина, на руках якої було багато крові", - сказав речник Ради національної безпеки США Джон Кірбі, заявивши, що Раїсі несе відповідальність за жорстокі зловживання.

Нагадаємо, 19 травня гелікоптер з президентом Ірану Ібрагімом Раїсі на борту здійснив "жорстку посадку" в гірській місцевості, повертаючись з Азербайджану. Тривалий час рятувальники шукали місце катастрофи. Вранці 20 травня влада Ірану оголосила, що Раїсі та інші урядовці загинули.

Ібрагім Раїсі загинув: як це вплине на війну в Україні

Новини від Корреспондент.net в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/korrespondentnet та WhatsApp

korrespondent.net

Хочешь узнать больше - читай отзывы

 

← Вернуться на предыдущую страницу

Читайте также:

На Київщині конфлікт між гостем та власником квартири закінчився вбивством 29 сентября 2024

На Київщині конфлікт між гостем та власником квартири закінчився вбивством. Подробиці справи Зловмиснику загрожує до 15 років позбавлення волі

Бріжіт Бардо – 90 років: який вигляд у молодості мала секс-символ ХХ століття 29 сентября 2024

Бріжіт Бардо – 90 років: який вигляд у молодості мала секс-символ ХХ століття. Найвідвертіші фото Протягом своєї кар'єри зірка досягла шаленого успіху

Повітряне шоу з 7598 дронів потрапило до Книги рекордів Гіннеса 29 сентября 2024

Повітряне шоу з 7598 дронів потрапило до Книги рекордів Гіннеса

 

Вас могут заинтересовать эти отзывы

FitCurves 3.2
FitCurves

Отзывов: 1

FitCurves  
FitCurves

Отзывов: 1

FitCurves 5.0
FitCurves

Отзывов: 1

Каталог отзывов





×

Выберите область поиска

  • Авто
  • Одяг / аксесуари
  • Роботодавці
  • Інше