Іран значно збільшив виробництво ракет - ЗМІ

10 июля 2024

Останні супутникові фото показують значне розширення двох ключових іранських об’єктів з виробництва балістичних ракет. Воно відбулося після угоди від жовтня 2022 року, згідно з якою Іран погодився надати ракети Росії, яка шукала їх для війни проти України. Про це у понеділок, 8 липня, повідомило Reuters.

Агентство зазначає, що наразі іранський арсенал є найбільшим на Близькому Сході й оцінюється у понад три тисячі ракет. Це озброєння включає модифікації, призначені для перевезення звичайних і ядерних боєголовок.

Супутникові знімки свідчать про те, що на військовій базі Модарреса в березні та виробничому комплексі Ходжир у квітні видно понад 30 нових споруд, оточених великими земляними валами.

Експерти пов’язують ці вали з виробництвом ракет, імовірно вони призначені для того, щоб вибух в одній будівлі не призвів до детонації в сусідніх спорудах.

Як розповіли Reuters три іранські чиновники, об'єкти на знімках розширюються з метою збільшення виробництва балістичних ракет. Також деякі з нових будівель дадуть змогу подвоїти виробництво безпілотників.

Ймовірно, виготовлені там безпілотники і ракетні компоненти будуть продані Росії, також частина безпілотників може бути передана хуситам, а ракети - Хезболлі.

Нагадаємо, у лютому  Reuters повідомляло, що Іран передає Росії 400 балістичних ракет з дальністю до 700 км.

А у травні ЗМІ писали, що Іран передав РФ новітні високоточні авіабомби.

Новини від Корреспондент.net в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/korrespondentnet та WhatsApp

korrespondent.net

Хочешь узнать больше - читай отзывы

← Вернуться на предыдущую страницу

Читайте также:

Як вибрати комбінезон для дитини? 19 октября 2024

Мабуть, найоптимальнішим видом верхнього одягу для осінньо-зимового сезону можна вважати комбінезон, який лагідно огорне вашого малюка зі всіх боків і захистить його від опадів та вітру

Тренды осени 2024: актуальные вертикали в Арбитраже трафика 14 октября 2024

Смена сезонов ощущается даже в продвижении. С наступлением холодов изменяются и тренды в арбитраже трафика. Уделим внимание и ключевым факторам адаптации промоматериалов осенью 2024 года

Мой опыт: как Janeke и Tesori d'Oriente изменили мой уход за собой 13 октября 2024

Мой опыт: как Janeke и Tesori d'Oriente изменили мой уход за собой ✔️ спонсор статьи интернет магазин косметики ❤️ Feelbeauty.com.ua ❤️ только 100% оригинал, супер цены и положительные отзывы, бесплатная и быстрая доставка по Киеву и всей Украине

 

Вас могут заинтересовать эти отзывы

Обережно шахраї 0.1
Обережно шахраї

Отзывов: 1

Красная Наталия 5.0
Красная Наталия

Отзывов: 1

Apple 5.0
Apple

Отзывов: 1

Каталог отзывов





×

Выберите область поиска

  • Авто
  • Одяг / аксесуари
  • Роботодавці
  • Інше