Іранські хакери передали вкрадені зі штабу Трампа дані у штаб Байдена - ФБР

20 сентября 2024

Іранські хакери вкрали інформацію у співробітників виборчого штабу Дональда Трампа та надіслали її в штаб Джо Байдена. Про це повідомляє CNN з посиланням на ФБР і розвідувальні служби США.

Як зазначається, що у спільній заяві Офісу директора Національної розвідки, ФБР і Агентства кібербезпеки і безпеки інфраструктури, наприкінці червня і на початку липня іранські зловмисники "надіслали електронні листи особам, які на той час були пов'язані з кампанією президента Байдена, які містили уривок з викрадених непублічних матеріалів з кампанії колишнього президента Трампа".

У заяві йдеться, що немає жодних ознак того, що штаб Байдена коли-небудь реагував на них.

Крім того хакери, яких підтримує іранський уряд, надіслали внутрішні документи передвиборчої кампанії Трампа американським ЗМІ.

За словами представника кампанії віцепрезидента Камали Гарріс Моргана Фінкельштейна, штаб співпрацював з відповідними правоохоронними органами відтоді, як стало відомо про викрадення.

"Ми не знаємо, чи будь-які матеріали надсилалися безпосередньо до кампанії; кілька осіб отримали на свої особисті електронні адреси повідомлення, схожі на спам або фішингову атаку", - зазначив він.

Трамп під час мітингу ввечері 18 вересня в Нью-Йорку бездоказово заявив, що Байден причетний до злому, незважаючи на заяву правоохоронних органів.

У його штабі заявили, що Гарріс і Байден "повинні зізнатися, чи використовували вони зламані матеріали", і стверджується, що це "ще один доказ того, що іранці активно втручаються у вибори", щоб допомогти кандидату від Демократичної партії.

За інформацією американської розвідки, поряд з Росією, Іран став однією з найбільш агресивних іноземних держав, які намагаються вплинути на президентські вибори в США у 2024 році. При цьому Іран використовує хакерські атаки та витоки інформації, які РФ використовувала для впливу на вибори в США у 2016 році.

Нагадаємо, у серпні іранські хакери атакували близько десятка людей, пов'язаних із президентом США Джо Байденом, віце-президентом Камалою Гарріс та колишнім президентом Дональдом Трампом.

Новини від Корреспондент.net в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/korrespondentnet та WhatsApp

korrespondent.net

Хочешь узнать больше - читай отзывы

← Вернуться на предыдущую страницу

Читайте также:

Катерина Репяхова показалася у зухвалому осінньому луці 20 сентября 2024

Катерина Репяхова показалася у зухвалому осінньому луці

Кохана Пітта засвітилась на прем'єрі його фільму 20 сентября 2024

Варто було лише Бреду Пітту з’явитися на Венеційському кінофестивалі у компанії своєї дівчини Інес де Рамон, як закохані, які більше року намагалася уникати публічності, стали улюбленцями папараці.

Tesla розповіла про небезпеку подовжувачів на зарядках для електромобілів 20 сентября 2024

Tesla розповіла про небезпеку подовжувачів на зарядках для електромобілів

 

Вас могут заинтересовать эти отзывы

Пологовий 2 5.0
Пологовий 2

Отзывов: 1

Каталог отзывов





×

Выберите область поиска

  • Авто
  • Одяг / аксесуари
  • Роботодавці
  • Інше