РФ призупинила участь своєї делегації у ПА ОБСЄ

3 июля 2024

Рада Федерації та Держдума РФ ухвалили заяву про припинення участі російської делегації у Парламентській асамблеї Організації з безпеки та співробітництва в Європі, мовиться у рішенні Держдуми від середи, 3 липня.

"Сенатори РФ та депутати Державної Думи вважають обґрунтованим та закономірним призупинити участь делегації РФ у ПА ОБСЄ, а також виплату внесків РФ до бюджету ПА ОБСЄ", - поінформували у заяві.

Окрім того, у заяві зазначено, що на період призупинення участі, будь-які дії та зміни до правил процедури ПА ОБСЄ, які мають на меті "завдати шкоди російській делегації", вважатимуться "юридично нікчемними".

Однак, представники РФ все ж зауважили про готовність повернутися до роботи ПА ОБСЄ за умови перегляду її керівництвом і низкою держав-членів, як вони назвали, "русофобських та дискримінаційних підходів" до розв’язання проблем європейської безпеки.

Нагадаємо, ще у лютому глава Держдуми РФ В'ячеслав Володін заявив, що Росія призупинть свою участь у Парламентській асамблеї (ПА) ОБСЄ.

У липні 2023 року Парламентська асамблея ОБСЄ визнала Росію державою спонсором-тероризму, аргументувавши, що Кремль безпосередньо спонсорував ПВК Вагнер, використовуючи її у військових діях та підривних операціях з метою "досягнення явних та прихованих зовнішньополітичних цілей". ПВК Вагнер визнали терористичною організацією.

У червні 2024 року Парламентська асамблея Організації з безпеки і співробітництва в Європі ухвалила резолюцію з визнанням дій Росії геноцидом українського народу і необхідністю деколонізації РФ.

Новини від Корреспондент.net в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/korrespondentnet та WhatsApp

korrespondent.net

Хочешь узнать больше - читай отзывы

← Вернуться на предыдущую страницу

Читайте также:

ЗМІ: У РФ перестали видавати сімейні іпотеки, незважаючи на обіцянки Путіна 5 июля 2024

Програма мала завершитися 1 липня цього року, але Путін доручив продовжити її до 2030 року зі збереженням процентної ставки. Втім, доручення диктатора поки що не діє, повідомляють російські ЗМІ.

Столтенберг назвав термін на вступ України в НАТО 5 июля 2024

Чим сильнішою буде підтримка України, тим швидше закінчиться війна, розв'язана Росією, зазначив генсек НАТО.

Віддана фанатка Еда Ширана вийшла заміж за двійника зірки 5 июля 2024

Віддана фанатка Еда Ширана вийшла заміж за двійника зірки. Фото На весіллі були присутні й інші "знаменитості"

 

Вас могут заинтересовать эти отзывы

Budegarno - салон краси 0.4
Budegarno - салон краси

Отзывов: 1

Центр Групп 3.2
Центр Групп

Отзывов: 1

Каталог отзывов





×

Выберите область поиска

  • Авто
  • Одяг / аксесуари
  • Роботодавці
  • Інше