РФ закрила доступ США до інспекції своїх ядерних об'єктів

10 августа 2022

У Росії прийняли рішення призупинити інспекцію ядерних об'єктів Сполученими Штатами. Це передбачено Договором про скорочення наступальних озброєнь між країнами, повідомили в МЗС РФ.
 
8 серпня РФ інформувала США про закриття доступу до інспекції ядерних об'єктів. Це рішення мотивують тим, що Вашингтон прагне перезапуску інспекційної діяльності на умовах, які нібито "створюють для Сполучених Штатів переваги і не враховують реалії".
 
"Вони (нові умови США. – Ред.) фактично позбавляють Російську Федерацію права на здійснення інспекцій на американській території", – заявили в МЗС РФ.
 
У відомстві також зазначили, що у зв'язку із санкціями США "літаки Росії не можуть доставити інспекторів на територію Сполучених Штатів, оскільки для них закрито повітряний простір".
 

Двосторонній договір між РФ та США про взаємне скорочення арсеналів розгорнутих стратегічних ядерних озброєнь визначає скорочення кожною зі сторін розгорнутих ядерних боєзарядів. Договір діє з 1991 року. 29 січня 2021 року президент РФ Володимир Путін знову продовжив дію договору до 5 лютого 2026 року.
 
Раніше повідомлялося, що ризик застосування ядерної зброї досяг піка. Усі держави "ядерного клубу" у найближчі роки мають намір збільшити кількість боєголовок, а також здійснюють модернізацію ядерних арсеналів.

korrespondent.net

Хочешь узнать больше - читай отзывы

 

← Вернуться на предыдущую страницу

Читайте также:

MamaRika розказала, через що її ревнує чоловік 18 апреля 2024

Співачка MamaRika, яка нещодавно відверто повідомила, що вони з чоловіком Сергієм Середою перебувають на межі розриву, та навіть випустила про це пісню й кліп, зізналася, що однією з проблем у їхньому шлюбі наразі є ревнощі.

Організували "бізнес" з легалізації іноземців в Україні: правоохоронці викрили злочинну групу 18 апреля 2024

Організували "бізнес" з легалізації іноземців в Україні: правоохоронці викрили злочинну групу. Фото Підозрюваним загрожує до дев’яти років позбавлення волі

У мережу злили список майбутніх новинок Samsung 18 апреля 2024

У мережу злили список майбутніх новинок Samsung

 

Вас могут заинтересовать эти отзывы

Мікрофон К8 0.3
Мікрофон К8

Отзывов: 1

Байло Н.В 5.0
Байло Н.В

Отзывов: 1

Каталог отзывов





×

Выберите область поиска

  • Авто
  • Одяг / аксесуари
  • Роботодавці
  • Інше