РФ змінила тактику обстрілів, побоюючись прибуття F-16 - британська розвідка

20 июня 2024

Росія останнім часом почала завдавати ударів по українських аеродромах, побоюючись прибуття винищувачів F-16. Про це повідомляє Міністерство оборони Великобританії.

Протягом червня 2024 року російські ВПС продовжували чинити тиск на лінію фронту в Україні за допомогою тактичної авіації, тоді як дрони-камікадзе продовжували завдавати ударів по більш глибоко розташованій інфраструктурі та військовим об'єктам. Однак у період з 12 по 18 червня російська дальня авіація переключила фокус своїх ударів крилатими ракетами на українські авіабази, що майже напевно викликано успіхами української ППО, але також, ймовірно, наголошує на занепокоєнні Росії з приводу майбутнього застосування винищувачів F-16.

Зазначається, що серія скоординованих українських атак по об'єктах у Криму призвела до знищення критично важливих елементів російських ракетних комплексів класу "земля-повітря" С-300 та С-400. Ці успіхи наголошують на спробі Росії захистити свої активи в Криму, незважаючи на значні економічні витрати на протиповітряну оборону.

"Хоча цілком імовірно, що Росія зможе швидко замінити системи, виснаження, що продовжується, швидше за все, змусить Росію залучати обладнання з інших районів, як вона робила раніше, якщо вона бажає зберегти щільність прикриття ППО. В якості альтернативи Росія може бути змушена прийняти скорочення боєздатності, що надає її сили в Криму підвищеному ризику", - заявляють у британській розвідці.

Подальші успішні атаки України на російські аеродроми, такі як Моздок, Актюбінськ, а останнім часом і Морозовськ, ймовірно, змусили Росію продовжувати політику розосередження авіабазування далі від лінії фронту.

У Міноборони Британії вважають, що це "майже напевно призведе до збільшення виснаження літака та екіпажу зі збільшенням часу вильоту. Можливо, саме з цим пов'язана випадкова втрата винищувача-бомбардувальника Су-34 у Північній Осетії на півдні Росії 12 червня".

Атаки на аеродроми: Євлаш оцінив здатність РФ зірвати передачу F-16

Новини від Корреспондент.net в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/korrespondentnet та WhatsApp

korrespondent.net

Хочешь узнать больше - читай отзывы

← Вернуться на предыдущую страницу

Читайте также:

Стало відомо, як природні аромати впливають на наше тіло та розум 28 сентября 2024

Аромати мають певний вплив на наше фізичне та психічне самопочуття.

Samsung випустила "народний" смартфон Galaxy S24 FE 28 сентября 2024

Samsung випустила "народний" смартфон Galaxy S24 FE

Єфросиніна покрасувалася в ефектному луці зі шкіряним корсетом 28 сентября 2024

Телеведуча Маша Єфросиніна замилувала своїх шанувальників (та потролила ейджистів), продемонструвавши свій новий лук. Він складається з чорних шкіряних корсета і спідниці.

 

Вас могут заинтересовать эти отзывы

FitCurves  
FitCurves

Отзывов: 1

FitCurves 0.5
FitCurves

Отзывов: 1

Каталог отзывов





×

Выберите область поиска

  • Авто
  • Одяг / аксесуари
  • Роботодавці
  • Інше